Εσωτερική γαλήνη: πως να την αποκτήσεις

εσωτερική γαλήνη
Πηγή εικόνας: euepixeirein

Έρχεται η στιγμή που αισθάνεσαι  ότι η ψυχραιμία σου σε εγκαταλείπει. Φτάνεις στα όρια σου και χάνεις την λογική σου. Είναι εντάξει να το αισθάνεσαι. Όλοι μας το αισθανόμαστε. Θα συμβεί πολλές φορές μέχρι που θα αρχίσει να συμβαίνει σπανιότερα . Όσο περνάει ο χρόνος θα ανακαλύπτουμε πράγματα τα οποία μας ηρεμούν, μας συγκρατούν και διατηρούν την εσωτερική γαλήνη. Έτσι θα διαχειριζόμαστε και θα ελέγχουμε τον εαυτό μας.

Υπάρχουν τρόποι που συμβάλουν στη διατήρηση της εσωτερικής γαλήνης και είναι οι εξής:

1.Μάθε να γελάς. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό

Το γέλιο δίνει ζωή. Μην προσπαθείς να κλείσεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα κουτί σοβαροφάνειας. Γέλα με την ψυχή σου και αυτό είναι βέβαιο ότι θα σου χαρίσει πολύ μεγαλύτερη καθαρότητα. Θα σε κάνει πολύ πιο χαρούμενο. Θα σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο ευχάριστος και θα κρατήσει σε σταθερά επίπεδα την εσωτερική γαλήνη μέσα σου.

2.Μην κολλάς σε κάτι αρνητικό

Πολλές φορές οι άνθρωπο έχουμε την τάση να κολλάμε σε ένα αρνητικό σχόλιο που θα ακούσουμε για τη δουλειά μας ξεχνώντας ότι θετικό έχουμε ακούσει πιο πριν. Δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη. Αποκλείεται αυτό που κάνουμε να αρέσει σε όλους. Αποδέξου ότι κάποιοι μπορεί να εκφραστούν αρνητικά. Σεβάσου αυτές τις γνώμες. Μην μένεις όμως σε αυτές. Ιδιαίτερα όταν μια μεγαλύτερη μερίδα εκφράζεται με θετικό τρόπο πάνω στο ίδιο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3.Να λες και όχι

Πολλές φορές θέλοντας να μην δυσαρεστήσουμε τα πρόσωπα δίπλα μας δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε πράγματα. Ξεχνάμε όμως ότι με αυτό τον τρόπο δυσαρεστούμε τον εαυτό μας. Δεν είναι κακό εάν αρνούμαστε πράγματα για τα οποία δεν έχουμε την όρεξη και τη διάθεση. Προφανώς θα χρειαστεί να κάνουμε και πράγματα για άλλους ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και την εσωτερική γαλήνη μας.

4.Μην μένεις αυστηρά προσκολλημένος σε σχέδια

Φυσικά και κάποια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Τι έγινε; Βρες μια εναλλακτική και προχώρα. Άσε πίσω σου όσα δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις. Δεν έχουν σημασία. Προχώρα για να πετύχεις αυτό που θέλεις χρησιμοποιώντας τους άσους που έχεις στα χέρια σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αν κάπου πρέπει να βρεις ένα εναλλακτικό σχέδιο κάνε το. Είναι πολύ καλύτερο από το να κοιτάζεις άπραγος τον τοίχο που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σου και να γκρινιάζεις επειδή πριν από λίγο δεν ήταν εκεί.

5.Αποδέξου τους ανθρώπους όπως είναι

Αποδέξου το γεγονός ότι στη ζωή, πολλά πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν παρά τις προσπάθειές μας. Αποδέξου επίσης ότι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρόκειται να αλλάξουν, ούτε να γίνουν όπως πρέπει. Εσύ κάνε εκείνο που οφείλεις. Να αποδέχεστε τα πράγματα ως έχουν. Μην απελπίζεσαι και μην εξαγριώνεσαι. Σταμάτα να είσαι σε εσωτερική σύγκρουση.

Δεν γίνεται να μην χάνουμε ποτέ τον έλεγχο. Δεν το επιτρέπει η ανθρώπινη ιδιότητα. Ωστόσο γίνεται να διατηρήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη όσο το δυνατόν περισσότερο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Δάσιου

Είμαι φοιτήτρια κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;