Δουλειά: αναζητώντας την ιδανική

δουλειά
Πηγή: Pixabay

Δουλειά

Δουλειά σημαίνει δημιουργία και ήρθε η ώρα να βρεις. Το κυνήγι για την ιδανική δουλειά ξεκίνησε. Οι περισσότεροι από μας νιώθουμε ήδη ένα άγχος, αλλά και έναν συγκρατημένο ενθουσιασμό, γιατί η ανεξαρτησία βρίσκεται κοντά. Γιατί η δουλειά είναι δίχως άλλο ένα είδος ανεξαρτησίας. Δουλειά σημαίνει ενέργεια, ελευθερία. Τελειώνοντας τις σπουδές σου νιώθεις έτοιμος να αναζητήσεις μια όμορφη δουλειά που θα σε γεμίσει εμπειρία και γνώσεις. Αυτό θεωρώ πως είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να έχει κάθε νέος στον μυαλό του. Η εμπειρία είναι θεμέλιο που θα σου δώσει τις βάσεις για να φτάσεις εκεί που πραγματικά ονειρεύεσαι. Η  αναζήτηση της ιδανικής δουλειάς είναι ένα δύσκολο και επίπονο ταξίδι, όμως ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσεις.

Ήρθε η ώρα να βρεις δουλειά

Οι ιδιαιτερότητες κάθε δουλειάς είναι πολλές, ιδίως αν είσαι στο ξεκίνημα σου. Ωστόσο, τίποτα και κανείς δε θα σε νικήσει. Γεμάτος αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και στις γνώσεις σου θα ψάχνεις με κριτήρια την προσωπική σου εξέλιξη και τους στόχους σου για το μέλλον. Καμία δουλειά που σε εξελίσσει δεν είναι χάσιμο χρόνου. Σημαντικό είναι να διεκδικείς όσα σου αναλογούν, καθώς η εκμετάλλευση προς τους νέους αγγίζει υψηλά επίπεδα. Αλλά γι’ αυτό πρέπει πάντα να θυμάσαι πως και η αναζήτηση μιας δουλειάς εξελίσσεται σε μια σχέση κόστους και οφέλους. Κάτι χάνεις, κάτι άλλο κερδίζεις. Από εσένα εξαρτάται πως θα αντιμετωπίσεις την πίεση που κάθε δουλειά διαθέτει.

Έχε θάρρος και τόλμη 

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Το πόστο της όποιας δουλειάς έχει να σου μάθει πολλά.  Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες τις, όμως μονάχα κερδισμένος θα είσαι κάνοντας τον απολογισμό σου. Μπορεί στο πόστο κάποιας δουλειάς να νιώθεις πως δεν εξελίσσεσαι. Πως δε δείχνεις τις πραγματικές σου δυνατότητες. Όμως ακόμη και έτσι, εξελίσσεις άλλου είδους δυνατότητες, όπως η υπομονή και η προσαρμοστικότητά σου. Τίποτα δεν είναι απόλυτα έμφυτο μέσα μας, προϋποθέτει την τριβή σε δύσκολες συνθήκες δουλειάς.

Η σημασία της δουλειάς

Δουλειά είναι ζωή, είναι ενέργεια. Για κάθε νέο που αρχίζει και κάνει πράξη τα όνειρά του, τους στόχους του, έστω και σιγά σιγά το να έχει αναλάβει ένα πόστο δουλειάς είναι κάτι το τόσο δημιουργικό και ουσιαστικό. Παράγει έργο, μετουσιώνει σε πράξη τις γνώσεις του, νιώθει την εξέλιξη του. Το αίσθημα της πρώτης μέρας στη δουλειά , με ένα άγχος και μια ταραχή να σε συνοδεύει. Άλλα και η χαρά του πρώτου σου μισθού, όποιος και να είναι αυτός. Χρήματα που με τον κόπο σου έβγαλες. Όμορφη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ένα όμορφο απόφθεγμα του Αριστοτέλη  για να μην τα παρατάμε: Τύχη είναι όταν η εξαιρετική σκληρή προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;