Τζέρι, το δώρο μιας καθαρής καρδιάς – Αύγουστος Κορτώ

Τζέρι
Πηγή εικόνας: blog.public.gr

“Τζέρι” από τον Αύγουστο Κορτώ. Ο συγγραφέας στο βιβλίο του εκφράζει τη χαρά της ζωής που του δίνει ο σκύλος του, ο Τζέρι.

Ζούμε στην Ελλάδα- η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες της Ευρώπης όπου οι άνθρωποι κακοποιούν περισσότερο τα ζώα. Ο D. Williams έχει γράψει «όταν κοιτώ στα μάτια ένα ζώο, δε βλέπω ένα ζώο. Βλέπω ένα ζωντανό πλάσμα. Βλέπω έναν φίλο. Νιώθω μια ψυχή». Κι έχει δίκιο. Οι πράξεις μας είναι η κληρονομιά μας, με τη συμπεριφορά μας γινόμαστε καθρέφτης για τα παιδιά μας. Ας εμπνευστούμε από τη μεγάλη αγάπη του Κορτώ για τον Τζέρι και ας γίνουμε πιο ανθρώπινοι.

Σ’ έναν κόσμο με τόση αγριότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τέτοιον τρόπο ώστε να σέβονται και να εκτιμούν κάθε είδος ζωής.

Με το βιβλίο “Τζέρι” γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, μας διδάσκει τον τρόπο που οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε απέναντι στα ζώα και αποκτάμε μια κουλτούρα φιλοζωίας που αποτελεί τεράστιο εφόδιο για το μέλλον της χώρας μας.

Advertisements
Ad 14

Ο Κορτώ γράφει σε πρώτο πρόσωπο και αφηγείται περιστατικά της ζωής του με τον τετράποδο φίλο του τον Τζέρι. Μας κάνει μετόχους της ζωής του με τον σύντροφό του, τον σκύλο του και όλα αυτά σε πρώτο πρόσωπο. Επίσης, μαθαίνουμε ότι τον ονόμασε Τζέρι από τον συγγραφέα Τζερόμ Ντέιβιντ.

Οι ιστορίες στην βόλτα του σκύλου, το φαγητό που προτιμά, οι τρέλες του, η σχέση του με τον κοντό και τον ψηλό αλλά και τους γύρω ανθρώπους και άλλα πολλά είναι το θέμα του βιβλίου.

Διαβάστε επίσης  142 χρόνια από τον θάνατο του πεζογράφου Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Είναι ένα βιβλίο που αγγίζει με τρυφερότητα την αξία της ζωής και το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τα πιο αδύναμα πλάσματα.

“Γράφω αυτό το βιβλίο γιατί δε γίνεται αλλιώς, γιατί η ίδια σου η ύπαρξη, Τζεράκι, αστράφτει μέσα μου αν υπερκαινοφανής αστέρας, κι όλο εξαπλώνεται, απ’ την ψυχή στα χέρια και στα δάχτυλα […] Γιατί όποιος αγαπάει, υμνεί Όποιος αγαπάει, λέει ιστορίες του αγαπημένου». Αυτά λέει ο ίδιος ο Κορτώ για τον Τζέρι και είναι πραγματικά κατάθεση ψυχής που λατρεύει το σκύλο του.

ΤΖΕΡΙ

Συγγραφέας: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ

από το οπισθόφυλλο

«Τζέρι, αυτό το βιβλίο είναι για σένα.Γιατί μπήκες στη ζωή μας και τη μεταμόρφωσες. Σαν όλα τα σκυλιά, είσαι μια ανεξάντλητη μηχανή χαράς, κι η απλή σου ευτυχία, η ευγνωμοσύνη για το κάθε μας χάδι, η αστείρευτη, ανόθευτη αγάπη σου είναι ένα καθημερινό μάθημα — το δώρο μιας καθαρής καρδιάς. Κι έτσι, Τζεράκι, αυτό το βιβλίο είναι δικό σου, κι ας μην το διαβάσεις. Γιατί όποιος αγαπάει, υμνεί. Όποιος αγαπάει, λέει ιστορίες του αγαπημένου.

Αν είχαμε όλοι την ψυχή σου, ο κόσμος θα ’ταν Παράδεισος».

Α.Κ.

Το βιβλίο “Τζέρι ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Αύγουστος Κορτώ στο Facebook εδώ.

Περισσότερα για τον Αύγουστο Κορτώ εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,