Πάτρα: τα 5 καλύτερα αναγνωστήρια της πόλης

 

Αν είσαι πρωτοετής φοιτητής, μάλλον θα έχεις απογοητευτεί από τις επιδόσεις σου στο πρώτο εξάμηνο. Μην ανησυχείς! Όλοι μας έχουμε βρεθεί εκεί. Η στείρα απομνημόνευση που χρησιμοποιήσαμε στο σχολείο δε συμβαδίζει, ευτυχώς, με τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εδώ, το ομαδικό διάβασμα και η ανταλλαγή απόψεων επιβάλλονται! Μην τα παρατάς λοιπόν στη δεύτερη εξεταστική που έρχεται! Αν μάλιστα είσαι τυχερός και σπουδάζεις στη φοιτητούπολη της καρδιάς μου, την Πάτρα, έχω συγκεντρώσει για σένα και την παρέα σου τα καλύτερα αναγνωστήρια. Αν πάλι είσαι καιρό φοιτητής στην Πάτρα, τσέκαρε τη λίστα μου και ίσως ανακαλύψεις κάποιο που δεν ήξερες.

1. Discover Your Way

αναγνωστήρια
πηγή: PatrasEvents

 

Αυτό που ξεχωρίζει το Discover από τα υπόλοιπα αναγνωστήρια είναι ο  διαμορφωμένος χώρος σαν αμφιθέατρο. Το διάβασμα, φυσικά, πρέπει να συνδυάζεται με φαγητό. Η αγαπημένη μου επιλογή εδώ είναι η οικονομική προσφορά με τα γλυκά pancakes και τον cafe. Προσφέρει επίσης άνεση ακόμα και αν διαβάζεις μαζί με άλλα 10 άτομα.

Πατρέως 30, Πάτρα 

2. Bookstop Cafe

αναγνωστήρια
πηγή: bookstopcafe.gr

Η μία είσοδος του Bookstop είναι σε έναν όμορφο και κρυμμένο πεζόδρομο της Πάτρας. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο, που είναι στέκι βιβλιοφάγων, μπορείς να αναζητήσεις τίτλους από την σύγχρονη και κλασσική λογοτεχνία και να αφοσιωθείς στο διάβασμα πίνοντας φυσικό χυμό. Εκεί θα εντοπίσεις επιπλέον έναν μικρό πάγκο με second hand βιβλία 120 εκδοτών και σε χαμηλές τιμές, τα οποία ίσως σε ενδιαφέρουν.

Advertisements
Ad 14
Διαβάστε επίσης  Μικρές βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία: τα "καταφύγια" της Πάτρας

Πατρέως 43 (είσοδος Ι) και Βούρβαχη 9 (είσοδος ΙΙ), Πάτρα

3. Tag Cafe Patras

αναγνωστήρια
πηγή: TripAdvisor

To Tag Cafe δεν είναι σαν τα άλλα αναγνωστήρια. Περιλαμβάνει και ένα ευρύχωρο σαλόνι στο οποίο θα ακούσεις χαλαρωτική μουσική, και ένα studying room με μεγάλα τραπέζια, καλό φωτισμό, καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και απόλυτη ησυχία. Μπορείς να έρθεις και με το κατοικίδιο σου και να απολαύσεις υπέροχα γλυκά, snacks και smoothies, σαν να τα έχει ετοιμάσει η μητέρα σου.

Αγίου Ανδρέα 127

4. Sud Cafe Patras

αναγωστήρια
πηγή: TheBest

Το Sud βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα ΚΤΕΛ Αχαΐας αλλά δεν είναι απλά μια καφετέρια πού σκοτώνεις την ώρα σου μέχρι να έρθει το λεωφορείο. Είναι σίγουρα από τα αναγνωστήρια με την καλύτερη θέα, αφού βλέπει στον μώλο. Έχει επίσης πολλά επιτραπέζια και μεγάλες οθόνες για τις αναμεταδόσεις αγώνων.

Αράτου 1

5. Locale

αναγνωστήρια
πηγή: Cafepatras

To Locale έγινε αρχικά διάσημο για τη διεθνή κουζίνα του και τις πλούσιες γεύσεις που προσφέρει όλες τις ώρες της μέρας. Στον πάνω όροφο έχει ένα studying room με την ηρεμία που απαιτείται για το διάβασμα της εξεταστικής σου.

Αράτου 8

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία στην εξεταστική!

 

 

Με λένε Κατερίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πριν 2 χρόνια έφυγα για σπουδές Χημείας στην Πάτρα. Αυτό με έκανε να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο την πόλη που γεννήθηκα. Προτιμώ να γράφω παρά να μιλάω...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,