Ημέρα της Μητέρας, ένα βιβλίο από την Nele Neuhaus που σε παρασέρνει στο μυστηριακό του τοπίο

Ημέρα της Μητέρας, ένα βιβλίο από την Nele Neuhaus που σε παρασέρνει στο μυστηριακό του τοπίο
Εικόνα από αρχείο

Το “Ημέρα της Μητέρας“, είναι ένα βιβλίο της Nele Neuhaus που σε παρασέρνει στο μυστηριακό του τοπίο αφήνοντάς σε χωρίς ανάσα κυριολεκτικά από τις πρώτες σελίδες μέχρι το τέλος.

Ο 84χρονος Τέο Ράιφενρατ, ο οποίος τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του τα είχε περάσει σχεδόν σε πλήρη απομόνωση, φεύγει από τη ζωή, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό αρκετές μέρες μετά τον θάνατό του. Ο θάνατός του αφήνει ερωτηματικά, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς τον προκάλεσε. Ωστόσο, αυτό που θα σοκάρει τους ερευνητές της υπόθεσης δεν είναι ο θάνατος αυτός, αλλά το γεγονός πως στο οικόπεδο όπου στεγάζεται στο σπίτι του νεκρού άντρα, βρίσκονται οστά που ανήκουν σε πολλές και διαφορετικές γυναίκες. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για κατά συρροήν εγκληματική ενέργεια. Πράγματι, δεν αργούν να εντοπίσουν την ταυτότητα αρκετών θυμάτων, με όλες τους να είναι δηλωμένες ως αγνοούμενες και μάλιστα ορισμένες από αυτές πολλά χρόνια πίσω.

Τελικά ο θάνατος του Τέο είναι ένας φυσικός θάνατος ή δολοφονία; Τι θα συμβεί όταν η Φιόνα από την Ελβετία θα αναζητήσει τη βιολογική της μητέρα; Μια λεπτομερής εγκληματολογική έρευνα αρχίζει προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, καθώς ο χρόνος, αδίστακτος, πιέζει ασφυκτικά τις έρευνες.

Στην αρχή φαίνεται να είναι μία ακόμη θλιβερή υπόθεση: Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο 84χρονος Τέο Ράιφενρατ, που ζούσε απομονωμένος τα τελευταία είκοσι χρόνια, πέθανε στο σπίτι του πριν από αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκεια όμως της έρευνας, η Πία Ζάντερ και ο Όλιβερ φον Μπόντενσταϊν ανακαλύπτουν στο οικόπεδο του νεκρού τα λείψανα πολλών γυναικών.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε δυο αντίτυπα του βιβλίου “Η ψυχολογία του μ@λ@κ@” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος
Advertisements
Ad 14

Τα οστά που βρέθηκαν στο οικόπεδό του θύματος είναι αρκετά για να τον κατηγορήσουν και να του φορτώσουν μια τέτοια βαριά ενοχή; Η Πία και ο Όλιβερ, οι ερευνητές που καλούνται να λύσουν την υπόθεση, δεν είναι και τόσο σίγουροι γι’ αυτό. Έτσι καλούνται να ανακαλύψουν ποιος και για ποιον λόγο μπορεί να σκότωνε αυτές τις γυναίκες και να τις έθαβε στο οικόπεδο του Ράιφενρατ. Με αφορμή την εξαφάνιση μιας ακόμα γυναίκας, ενόσω η Ημέρα της Μητέρας όπου εξαφανίστηκαν όλα τα θύματα πλησιάζει, τους πιέζει να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια και να σώσουν το επόμενο θύμα πριν να είναι αργά. Ωστόσο, ούτε τα στοιχεία ούτε ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους μοιάζει να λειτουργεί υπέρ τους.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου που δεν νιώθεις να σε κουράζει ούτε για μια στιγμή, αφού σε παρασύρει σε μια σκοτεινή περιπέτεια γεμάτη μυστικά, εκπλήξεις και ανατροπές, δεν σου επιτρέπει ούτε να βαρεθείς, αλλά ούτε και να χαλαρώσεις, φτάνοντας πολλές φορές κοντά στο να δοκιμάσει τα όρια των αντοχών σου, αλλά χωρίς ποτέ να τα ξεπεράσει. Ειδικά οι τελευταίες σελίδες έχουν κινηματογραφικές περιγραφές που σε κάνουν να νιώθεις την αδρεναλίνη σου να χτυπά κόκκινο. Το γεγονός δε πως η ιστορία αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, την καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική, με έναν κάπως διαστροφικό τρόπο, αποτελώντας παράλληλα και μια ανάλυση της ανθρώπινης ψυχής και του πως αυτή μπορεί να λειτουργεί ούσα ακρωτηριασμένη, καθώς και του τι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια χωρίς να το γνωρίζει κανείς, αλλοιώνοντας τον πυρήνα της με τραγικές συνέπειες για όλους.

Διαβάστε επίσης  Shuggie Bain: Ο μεγάλος νικητής του Man Booker Prize 2020

Η συγγραφέας ασχολείται και με διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η αναδοχή παιδιών από οικογένειες που ίσως και να μην είναι πάντοτε κατάλληλες όπως φαινομενικά δείχνουν, δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματισμό, εκτός από μια δυνατή αφήγηση με τρομακτικές αφηγήσεις και περιγραφική απεικόνιση βιαιότητας και αγριότητας, γιατί η μεγαλύτερη αγριότητα του ανθρώπου είναι αυτή που κρύβει στην ψυχή του και δεν μπορούμε πάντοτε να την διακρίνουμε, γι’ αυτό μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη απ’ όλες.

Το βιβλίο “Ημέρα της Μητέρας” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Γεια! Ονομάζομαι Μαριάννα Λάντου και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουαλίας στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αγαπώ τη λογοτεχνία και τη γυμναστική με τα οποία ασχολούμαι στον ελεύθερό μου χρόνο. Όπως και ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες "Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νέοι ισχυροί-βέλτιστοι ελεγκτές που βασίζονται σε σύστημα ασαφούς περιγραφής

Τα μη γραμμικά συστήματα έχουν εφαρμογές σε πολλούς διαφορετικούς τομείς,

Πώς να ταιριάξω τα χρώματα του σπιτιού σαν επαγγελματίας

 Όσο περνάνε τα χρόνια μέσα σε ένα σπίτι, αυξάνεται η