Η τριλογία της Αθήνας: Μια ελληνική αστυνομική τριλογία

12 Ιανουαρίου 2021
giannaki.com

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η αστυνομική μυθοπλασία έχει καταφέρει να αναπτυχθεί και να κερδίσει το ελληνικό κοινό. Με τα βιβλία του Πέτρου Μάρκαρη, ο οποίος αποτελεί τον πιο γνωστό Έλληνα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων,  την ταινία “Έτερος Εγώ” και την ομώνυμη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια οι Έλληνες άρχισαν να ενδιαφέρονται ξανά για την ελληνική αστυνομική μυθοπλασία μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας. Από τα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχουν κερδίσει πραγματικά το ελληνικό αναγνωστικό κοινό είναι τα βιβλία της σειράς  Η “τριλογία της Αθήνας” της συγγραφέως Ευτυχίας Γιαννάκη.

Αυτή η αστυνομική σειρά βιβλίων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και αποτελείται από τρία βιβλία, το “Στο πίσω κάθισμα” (2016),το “Αλκυονίδες μέρες” (2017) και το “Πόλη στο φως” (2018).

Στο πίσω κάθισμα

Η τριλογία της Αθήνας
www.giannaki.com

Το πρώτο βιβλίο της σειράς “Στο πίσω κάθισμα”, αναφέρεται στο παρόν και μας παρουσιάζει για πρώτη φορά τον αστυνομικό Χάρη Κόκκινο, ο οποίος καλείται να λύσει το μυστήριο της άγριας δολοφονίας ενός σκηνοθέτη στο Θέατρο Πλάκας. Όσο ο Χάρης Κόκκινος μαζί με τους συνεργάτες του προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση μαθαίνει για το σκοτεινό παρελθόν του σκηνοθέτη καθώς και τα μυστικά των υπόπτων και τη βία που επικρατεί στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή ο γιος του συλλαμβάνεται κάτι που αναγκάζει τον αστυνομικό να βουτήξει στο δικό του οικογενειακό παρελθόν. Σε αυτό το βιβλίο οι αναγνώστες θα καταλάβουν ότι σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι συνένοχοι, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Κόκκινος.

                     Αλκυονίδες μέρες

η τριλογία της Αθήνας
www.giannaki.com

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Αλκυονίδες μέρες”, ξανασυναντάμε τον Χάρη Κόκκινο, ο οποίος πρέπει να διαλευκάνει τον φόνο μιας κοπέλας από την Γκάνα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για εκείνον, καταλαβαίνει ότι για να λύσει την υπόθεση πρέπει να αντιμετωπίσει τον παρελθόν του και να εξετάσει ξανά την σχέση του με τον γιο του. Σε αυτό το βιβλίο οι αναγνώστες θα συνειδητοποιήσουν ότι σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί αθώος.

Διαβάστε επίσης  7 εκκεντρικοί χαρακτήρες βιβλίων
Advertisements
Ad 14

Πόλη στο φως

Η <<τριλογία της Αθήνας>>
www.giannaki.com

Στο τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, “Πόλη στο φως”, ο Χάρης Κόκκινος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας με καριέρα μοντέλου, η οποία δολοφονήθηκε στο σπίτι της στο Καβούρι. Η υπόθεση αυτή φέρνει μαζί και αποκαλύψεις για κυκλώματα ντόπινγκ στον αθλητισμό κι έναν κύκλο βίας που ξεκινάει από τη Σερβία του 1995 για να καταλήξει στην Αθήνα του 2014. Ταυτόχρονα η υπόθεση του γιού του εξελίσσεται και πατέρας και γιος αρχίζουν να αναλαμβάνουν ευθύνες για τα λάθη τους. Αυτό το βιβλίο αποτελεί το τέλος της “τριλογία της Αθήνας”.

Η <<τριλογία της Αθήνας>>
www.tetragwno.gr

Με τη σειρά βιβλίων “Η τριλογία της Αθήνας” η Ευτυχία Γιαννάκη ικανοποιεί τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων καθώς προσφέρει μια καλογραμμένη ιστορία μέσα σε τρία βιβλία, τα οποία συνδέονται εξαιρετικά μεταξύ τους. Η “τριλογία της Αθήνας” παρουσιάζει καταπληκτικά μια άλλη πλευρά της πρωτεύουσας της Ελλάδος, μια πιο σκοτεινή και μυστήρια, γεμάτη ψέματα και εγκλήματα. Όμως αυτό που κάνει αυτήν την σειρά βιβλίων πιο συναρπαστική είναι ο τρόπος που η Ευτυχία Γιαννάκη εμπεριέχει διαχρονικά ζητήματα, ξεχωριστούς χαρακτήρες και τόπους και πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους. Μαζί  με όλα αυτά, η συγγραφέας παρουσιάζει και τις δικές της απόψεις για την κοινωνία και τους ανθρώπους. Με τρομερή πλοκή και  καθηλωτική αφήγηση κατάφερε να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό και να δώσει στο πρώτο βιβλίο της σειράς το Βραβείο Κοινού στα Public Book Awards 2017 στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα.

Διαβάστε επίσης  Οι νικητές για τα δυο αντίτυπα του βιβλίου "Οδηγός φόνων" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τα βιβλία της σειράς ” Η τριλογία της Αθήνας ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος μαζί με το νέο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη “Η νόσος του μικρού θεού” και το νέο μυστήριο του Χάρη Κόκκινου.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,