Ένα ταξίδι με το Ημερολόγιο των εκδόσεων Κέφαλος

Πηγή εικόνας: facebook.com

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εκδόσεις Κέφαλος κυκλοφόρησαν το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο για το 2024. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο διάφορων καλλιτεχνών -συγγραφέων, ποιητών, φωτογράφων και ζωγράφων- που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας.

Πάνω από 200 ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό, συνέβαλαν σε ένα όμορφο και συνεργάσιμο αποτέλεσμα. Μέσα στο λογοτεχνικό Ημερολόγιο των εκδόσεων Κέφαλος, μπορεί να βρει κανείς εντυπωσιακές φωτογραφίες από τοπία και αντικείμενα, έργα ζωγράφων με ελεύθερο θέμα, ποιήματα και στίχους, διηγήματα και παραμύθια εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή.

Σε ασπρόμαυρο πλαίσιο, οι εκδόσεις Κέφαλος, έδωσαν μια πιο διαχρονική ματιά στο τελικό αποτέλεσμα, που οπωσδήποτε εντυπωσιάζει. Αφήνοντας τη νότα του “παλιού” στο υποσυνείδητο του αναγνώστη, το Ημερολόγιο αποτελεί ένα ταξίδι στην εμπειρία, τη γνώση και την εικόνα δίχως να κουράζει και να καθιστά την ανάγνωση ευχάριστη και απολαυστική. Άλλωστε, η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που ο αναγνώστης δε θέλει να το αφήσει από τα χέρια του, γνωρίζοντας πως ανά πάσα ώρα θα ταυτιστεί με το συγκεκριμένο ή το επόμενο που θα δει ή θα διαβάσει. Μιλάμε για ένα συνονθύλευμα ερεθισμάτων, που το καθένα από αυτά καταφέρνει να κερδίσει διαφορετική θέση στην καρδιά του αναγνώστη.

 

Ημερολόγιο

Advertisements
Ad 14

Δίχως να απευθύνεται αποκλειστικά σε λογοτέχνες, το Ημερολόγιο κρύβει μέσα του και διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τη δημιουργική γραφή. Πρόκειται για ένα ακόμα ερέθισμα που ιντριγκάρει τον αναγνώστη ώστε να έρθει σε επαφή με τη γραφή και οτιδήποτε αφορά αυτήν.

Διαβάστε επίσης  Βιβλία που μας φέρνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων

Ημερολόγιο

 

Μια πρωτοβουλία όπως λίγες…

Το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο αποτελεί ένα δώρο, ένα μέσο για κάθε καλλιτέχνη να διαφημίσει τη δουλειά του και μάλιστα δωρεάν. Ευκαιρία που στην εποχή μας σπανίζει. Οι εκδόσεις Κέφαλος, με τον τρόπο τους, έδωσαν τη δυνατότητα σε κάθε συγγραφέα -και όχι μόνο- να δημοσιεύσει το έργο του δίχως κάποιο κόστος και, μάλιστα, σε κοινό μεγάλης εμβέλειας. Καθώς με τα χρόνια η ανάγκη των ανθρώπων να εξωτερικεύουν γραπτώς ή με ένα πινέλο ή πίσω από τον φακό μιας κάμερας, τα συναισθήματα και τα βιώματα τους, αυξάνεται, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια ικανοποιητική άνθιση στο χώρο των τεχνών. Τέτοιες δραστηριότητες λοιπόν, αποτελούν το βήμα για καθέναν που ασχολείται με κάτι από όλα τα παραπάνω να δημοσιεύσει κάτι δικό του.

Εξάλλου, οι εκδόσεις Κέφαλος είναι γνωστές για το έργο που επιτελούν αφιλοκερδώς, δίνοντας βαρύτητα στο πνεύμα και στα γράμματα και όχι σε οικονομικά και γενικότερα συμφέροντα. Τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό και περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες δράσεις τους!

 

Το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο των Εκδόσεων Κέφαλος δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός βιβλιοφάγου που σέβεται κι αγαπά το βιβλίο. Άλλωστε, είναι ένα πάθος κι αυτό…

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Dior vs Chanel: Τα φαντάσματα πίσω από τους δύο θρύλους

Αφιέρωμα στο «The New Look» κάνει ο Codd Kessler με
Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ έμελλε να αποτελέσει μία