Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αρχές του 20ου αιώνα καθιερώνεται η Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Σήμερα, ύστερα από έναν ολόκληρο αιώνα, το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων παραμένει επίκαιρο. Το κίνημα #MeToo, οι συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι δολοφονίες και βιαιοπραγίες σε βάρος γυναικών κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο, οι οποίες στερούνται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος και της ζωής τους, αλλά και η άνιση αντιμετώπιση των γυναικών στην αγορά εργασίας αποδεικνύουν πως υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, για να επιτευχθεί η πραγματική ισότητα.

Η αναγνώριση της σημαντικής συμβολής των γυναικών στη διαμόρφωση του σημερινού κόσμου αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ίση αντιμετώπισή τους και στην κατάρριψη των υποβαθμιστικών στερεοτύπων που ακολουθούν το λεγόμενο «ασθενές» φύλο. Έτσι, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η συντακτική ομάδα του MAXMAG αφιερώνει την εβδομάδα που διανύουμε σε γυναίκες που με την προσφορά τους άλλαξαν τον κόσμο. Γυναίκες γνωστές και λιγότερο γνωστές. Γυναίκες που αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο σκέψης, ζωής και δράσης τους. Επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνιδες, πολιτικοί, ακτιβίστριες, που μας αποδεικνύουν ότι η δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο βρίσκεται στα χέρια μας.

Ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που πάλεψαν και παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Και για τα δικά μας.

Βρείτε τη θεματική του MAXMAG εδώ:
https://www.maxmag.gr/category/ginaika/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;