«Ζηλόφθων Οδοιπορώντας» της Μαριαλένας Γκογκίδη

SHARE

Σπάνια βλέπουμε το τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν θεατρικά βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και πρωτότυπα κείμενα. Ένα από τα θεατρικά βιβλία που κυκλοφόρησαν το τελευταίο καιρό είναι ο θεατρικός μονόλογος της νεαρής Μαριαλένας Γκογκίδη «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας». Το βιβλίο «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας» κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη που μας πέρασε από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Ο θεατρικός μονόλογος «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας» αφορά την ερωτική ζήλια.

Περίληψη:

Ο θεατρικός μονόλογος «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας» μέσα από την εξομολόγηση της ηρωίδας του, ξετυλίγει το κουβάρι της ερωτικής ζήλιας. Πρόκειται για μια αέναη κόντρα του κεντρικού προσώπου με την παράνοια της ζήλιας από τη μία, αλλά και με την κοινωνική ηθική από την άλλη. Η εμπλοκή της σε ένα ερωτικό τρίγωνο στέκεται ικανή αφορμή για να μπει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι σκέψεων, που έχει ως κατάληξη τον θάνατο.

Αποσπάσματα από το «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας»

«…Η ζήλια έχει γίνει η καλύτερή μου φίλη, διότι σε αυτήν μπορώ να εμπιστευτώ όλα όσα σκέφτομαι. Της φέρομαι γλυκά, διαβάζει τη σκέψη μου χωρίς να της το ζητήσω. Έτσι με απαλλάσσει από το να πρέπει να φιλτράρω τη σκέψη μου υπό την ανησυχία μήπως στεναχωρήσω ή φέρω σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή μου. «Δε φαντάζεσαι από τι πνευματικό κόπο με σώζεις, ζήλια μου» την είχα συγχαρεί μια μέρα για αυτό. Υπάρχουν στιγμές που αναγκάζομαι να καλύπτω το σώμα μου με χρώματα, για να μην εκθέσω τις πληγές μου. Συνήθως τυλίγουμε τα δώρα, τα γλυκά, το φύλλο μιας πίτας, αλλά… ποιος τέλος πάντων τυλίγει τη ζήλια του; Γιατί εγώ να το κάνω; Δε θέλω να τη δούνε οι άλλοι, αυτό θα ήταν μια εύλογη δικαιολογία μονάχα, ίσως γιατί θα προσπαθήσουν με προσβολές να μου τη γιατρέψουν…»

Βιογραφικό Σημείωμα

Advertisement

Η Μαριαλένα Γκογκίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Είναι φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες.  Το Δεκέμβριο του 2018 συμμετέχει στο συλλογικό ανθολόγιο ποιημάτων «ΑΝΤΙΣΤΙΚΣΕΙΣ» της Υπερρεαλιστικής ομάδας Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ρώμη. Την ίδια περίοδο εκδίδεται το θεατρικό της βιβλίο «Ζηλόφθων Οδοιπορώντας» από τις εκδόσεις Ανάτυπο.

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Χαμογελάστε σε κάθε στιγμή της ημέρας! Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG