Υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Για 18η συνεχόμενη χρονιά θα απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού. Το βραβείο θεσπίστηκε από τον Σταμάτη Φασουλή το 2000 προς τιμή του Δημήτρη Χορν και η βράβευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η επιτροπή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» απαρτίζεται από τον πρόεδρο Κώστα Γεωργουσόπουλο και από τα μέλη Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και  από τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Καράλη. Ο βραβευόμενος της προηγούμενης θεατρικής χρονιάς παραδίδει το βραβείο «Δημήτρης Χορν», το οποίο είναι ο χρυσός σταυρός του Δημήτρη Χορν, στον επόμενο βραβευόμενο. Ο βραβευόμενος θα πρέπει να τηρεί τα εξής κριτήρια, ώστε να είναι υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν». Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι δραματικής σχολής ή να έχουν πρωτοεμφανιστεί επαγγελματικά, το πολύ πέντε χρόνια πριν από τη θεατρική περίοδο για την οποία τιμάται.

Ο υποψήφιοι για την θεατρική χρονιά 2016-2017 είναι:

1. Γιώργος Βουρδαμής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργο: Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Άρθουρ Μίλλερ
Ρόλος: Κρις Κέλλερ
Σκηνοθεσία: Γιάννη Μόσχου
Θέατρο: Εμπορικόν

2. Δημήτρης Πασσάς 

Έργο: Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, Ζοέλ Πομμερά
Σκηνοθεσία: Νίκου Μαστοράκη
Θέατρο: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν “Υπόγειο”

3. Βασίλης Σαφός

Έργο: Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες, Ρόμπερτ Μούζιλ
Σκηνοθεσία: Γεωργίας Μαυραγάνη
Θέατρο: Πόρτα

4. Πάνος Παπαδόπουλος 

Έργο: Το Έξυπνο πουλί, Ζωρζ Φεντώ
Ρόλος: Βατλέν
Σκηνοθεσία: Μάνου Βαβαδάκη
Θέατρο: Tempus Verum – Εν Αθήναις

5. Γιάννης Νιάρρος

Έργο: Στέλλα κοιμήσου, Γιάννη Οικονομίδη
Ρόλος: Γιώργου Γερακάρη
Σκηνοθεσία: Γιάννη Οικονομίδη
Θέατρο: Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”

Η απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο θέατρο Δημήτρης Χορν και είναι ανοιχτή στο κοινό. Για τον Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Δημήτρης Τσουτσής και Κώστας Γεωργουσόπουλος για τον θεσμό του βραβείου Δημήτρης Χορν. Ενώ την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, που βραβεύθηκε πέρσι, θα παραδώσει το βραβείο «Δημήτρης Χορν», που παρέλαβε πέρσι, στον φετινό βραβευόμενο. Την οργάνωση της βράβευσης έχουν αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής και Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Λύρας.

Θέατρο «Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10, Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;