Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Bob Theater Festival 2018

Για 11η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Bob Theater Festival στο πολυχώρο Bios το οποίο διεξάγεται από το 2008. Στόχος του φετινού Bob Theater Festival είναι η αναζήτηση του χρήσιμου θεάτρου. Του θεάτρου που απευθύνεται στον άνθρωπο. Του θεάτρου που αλλάζει τις ζωές μας.

Δημιουργήθηκε από την νεανική θεατρική ομάδα Abovo το 2008 και το 1ο Bob Theater Festival πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Χώρα. Κάθε χρόνο πλήθος θεατών συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει τις παραστάσεις του και η επιτυχία τους οδήγησε στο να ανέβουν και τον επόμενο χρόνο στις θεατρικές σκηνές με μεγάλη επιτυχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές όπως «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίδη» στο Bios του Τζοβάνι Γκουαρέσκι με τους Αμαλία Καβάλη και Γιάννη Σοφολόγη, αλλά και η παράσταση «Σεξ Λεξικόν» που ανεβαίνει στο Θέατρο 104 με τους Φωτεινή Αθερίδου και το Σπύρο Χατζηαγγελάκη σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου. Άλλες παραστάσεις που ανέβηκαν στο Bob Theater Festival είναι «Ζωή μετά Χαμηλών Πτήσεων» σε σκηνοθεσία Δ. Αγοράς, «ΡεΖιτάΛ Σέλφι – 20 χρόνια επιτυχίες (άλλων)» των Μάρθα Φριντζήλα και Παναγιώτη Τσεβά κ.α.

Φέτος το Bob Theater Festival θα διεξαχθεί από της 28 Μαϊου εως της 3 Ιουνίου του 2018 στο χώρο Bios. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει και το Scratch Night το οποίο απευθύνεται σε νεοσύστατες ομάδες που έχουν κάτι χρήσιμο και πρωτότυπο να παρουσιάσουν. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο. Το Bob Theater Festival για ακόμη μια χρονιά αναζητά νεανικές ομάδες.

Για πρώτη φορά φέτος δέχονται αιτήσεις για πρεμιέρες αναζητώντας παραστάσεις που είναι χρήσιμες, προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα. Όσες παραστάσεις επιλεγούν θα κάνουν πρεμιέρα στο φετινό Bob Theater Festival και έπειτα  θα ακολουθήσει σειρά συζητήσεων τόσο με το κοινό όσο και με τους συντελεστές καθώς και αξιολόγηση του χρήσιμου θεάτρου.

Όσες παραστάσεις θέλουν να λάβουν μέρος στο Bob Theater Festival 2018 μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο site του Bob Theater Festival μέχρι της 5 Μαρτίου του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bob Theater Festival 2018 @ BIOS

Πειραιώς 84, Αθήνα

Πληροφορίες, Αιτήσεις

bobtheatrefestival@gmail.com

6944631925

http://bobfestival.gr/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;