«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του R. Vitrac από τους Σφάλμα Χ Γκοντώ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ με έδρα της τα Ιωάννινα, παρουσιάζει διαδικτυακά για πρώτη φορά το σουρεαλιστικό έργο του Roger Vitrac «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία». Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, και το έργο θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά από τις οθόνες μας, μέχρι και τις 28/06.

Σχετικά με το έργο

Ξημερώνει η μέρα των ένατων γεννεθλίων του μικρού Βικτόρ Πωμέλ. Φυσικά, η οικογένεια του, καθώς και οι φίλοι τους αλλά και ένας σεβάσμιος στρατηγός του Ιππικού Έθνους θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να τον τιμήσουν με τη παρουσία τους. Η λαμπρή βεγγέρα κυλούσε ομαλά μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ιλαρότητας, ενώ όλοι ευτυχείς με το χαμόγελο στα χείλη καμάρωναν τον μικρό Βικτόρ να μεγαλώνει και να προοδεύει!
Ή έτσι θα έπρεπε να κάνουν.
Όμως οι κρυφές τους σχέσεις, οι «προτιμήσεις» και τα μυστικά τους δε θα μπορούσαν να κρύβονται για πολύ ακόμα κάτω από τα ακριβά χαλιά της οικίας Πωμέλ.
Γιατί ο Βικτόρ ξέρει…

Η παδική ειλικρίνεια και η αθωότητα του Βικτόρ, παράλληλα με τη πονηράδα του, θα μποϊκοτάρουν ό,τι δεν μπορεί να κατανοήσει. Τέρμα η εικονική οικογενειακή γαλήνη, επίθεση στον πατριωτικό εφησυχασμό και στις καθώς πρέπει τυπικές κοινωνικές συμβάσεις.

Γνήσιος εκπρόσωπος του σουρεαλισμού ο Roger Vitrac συνθέτει με την καυστική πένα του ένα έργο που ρέπει ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και κατακεραυνώνει την αστική τάξη της εποχής του, τις ψευδαισθήσεις και την εξουσία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με τη θεατρική ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα από το φθινόπωρο του 2007. Τα μέλη της, απαρτίζονται από πολίτες και φοιτήτες της πόλης που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το σανίδι. Από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, η ομάδα είχε ως στόχο το ανέβασμα παραστάσεων, που απευθυνόταν στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Ωστόσο οι άτυχες συγκυρίες επακόλουθες της πανδημίας, τους ανάγκασαν να απέχουν για δύο χρόνια από τη θεατρική σκηνή. Τώρα, μπορούμε όλοι να απολαύσουμε διαδικτυακά τον Βικτόρ τους, και τη γεμάτη μεράκι προσπάθειά τους!

Διαθέσιμο καθημερινά και όλες τις ώρες.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/victor-i-ta-paidia-stin-eksousia-online-streaming/?fbclid=IwAR1QaZbjKT7ZLmwjwJ3MpCXzftPfxXt6mjxvBWBIoUXcQSlb0wTgTpPuFqE

Καλή θέαση!

Για να γνωρίσετε τη θεατρική ομάδα Σφάλμα Χ Γκοντώ λίγο καλύτερα, μπορείτε να τους ακολουθήσετε:

instagram.com/sfalmaxgkontw

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054239121782 

sfalmaxgkontw@yahoo.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανατολή Αναστασιάδου

Φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, σινεφίλ και λάτρης των τεχνών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;