Τρέξτε στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου γίνεται «Του Κουτρούλη ο γάμος»

Του Κουτρούλη ο γάμος,
Πηγή: webmusic.gr

«Του Κουτρούλη ο γάμος» πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη με Κυριακή στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Νύφη η Σμαράγδα Καρύδη. Γαμπρός ο Νίκος Κουρής. Παρευρισκόμενοι Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος. Σκηνοθέτης του «μυστηρίου» η ίδια η νύφη, η Σμαράγδα Καρύδη. Το έργο ανήκει στο Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή, ενώ την δραματουργική επεξεργασία έχει κάνει η Σμαράγδα Καρύδη.

«Του Κουτρούλη ο γάμος» ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Γεγονός που βοηθάει τον θεατή να εισαχθεί στην υπόθεση και στην εποχή του έργου. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η παράσταση είναι στην καθαρεύουσα. Ωστόσο, όμως δεν δυσκολεύει τον θεατή να κατανοήσει και να γελάσει με όλα αυτά που θα δει να συμβαίνουν στη σκηνή. Ο Κουτρούλης, λοιπόν, ένας άσχημος ράφτης από την Σύρο, αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Ανθούσα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να πείσει τον πατέρα της να μην δεχτεί αυτό τον γάμο. Η Ανθούσα είναι όμως ερωτευμένη με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα με προοπτικές να ανέβει κοινωνικά. Ως λύση στο πρόβλημα της σκαρφίζεται να πείσει τον Κουτρούλη να πολιτευτεί. Έτσι ώστε να μπορέσει να την παντρευτεί. Ο Κουτρούλης τρελός από έρωτα για εκείνη θα δεχτεί την πρόσκληση. Τι θα γίνει όμως αν τα καταφέρει;

Του Κουτρούλη ο γάμος
Πηγή: lifo.gr

Η Σμαράγδα Καρύδη, η όποια για πρώτη φορά σκηνοθετεί, μας έχει ετοιμάσει μια από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν. Η σκηνοθεσία της είναι ευρηματική και πρωτότυπη. Έχει φτιάξει το κατάλληλο σκηνικό, το οποίο μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, που δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν υπήρξε στα αλήθεια ή είναι αποκύημα της φαντασίας. Μια εποχή που έχει στοιχεία τόσο σύγχρονα όσο και βουκολικά. Η παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» πρόκειται για μια βουκολική κωμωδία. Παρόλο που, όπως είπαμε παραπάνω, η παράσταση είναι στην καθαρεύουσα είναι απολύτως κατανοητή και σύγχρονη. Η Σμαράγδα Καρύδη πέρα από τη σκηνοθεσία του έργου, ενσαρκώνει και τον ρόλο της Ανθούσας, δίνοντας έτσι στο έργο τα σωστά κωμικά στοιχεία χωρίς υπερβολές. Ο Νίκος Κουρής στον ομώνυμο ρόλο του Κουτρούλη μας δίνει μια ερμηνεία με πάθος και σεβασμό. Μια ξεχωριστή ερμηνεία. Η μουσική που συνοδεύει όλο το έργο δένει αρμονικά με την ροή της παράστασης.

Αν θέλετε και εσείς να παρευρεθείτε στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος», το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε γρήγορα τα εισιτήρια σας. Ανεβαίνει κάθε Τετάρτη με Κυριακή στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Είναι από τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο γι΄αυτό τρέξτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;