Το Τάβλι στη Σκηνή του Faust: Τελευταίες παραστάσεις

Τάβλι
Το Τάβλι faust.gr

Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαϊδη  φιλοξενείται στη σκηνή του Faust για λίγες μόνο παραστάσεις. Το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν και σκηνικά του Λουκά Βενετούλια. Φώντας ήταν ο Νικήτας Τσακίρογλου και Κόλιας ο Γιάννης Μόρτζος. Έκτοτε το Τάβλι έχει ανέβει πολλές φορές, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαχρονικότητά του και τη γοητεία που ασκεί στο κοινό.

Πρόκειται για μονόπρακτο δομημένο γύρω από μία παρτίδα τάβλι που διαδραματίζεται ένα απόγευμα σε μία κατοικία στο κέντρο της Αθήνας μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς. Το σκηνικό απλό και οικείο, ένα τραπέζι, δυο καρέκλες, ένα τάβλι και οι ήρωες, Φώντας και Κόλλιας, διαγράφονται με απλότητα και καθαρότητα. Ξεκινώντας από ένα παιχνίδι τάβλι καταλήγουν στην κατάστρωση ενός σχεδίου με σκοπό το κέρδος. Παρακολουθούμε την προσπάθεια του ενός να πείσει τον άλλον να συμμετάσχει στο σχέδιο και να δώσει την έγκρισή του, καθώς και τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις και των δύο. Τη συζήτησή τους συνοδεύει ρεμπέτικη μουσική, που μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής.

Οι διάλογοι είναι ζωντανοί με άφθονα κωμικά στοιχεία και στους ήρωες του έργου ο θεατής αναγνωρίζει χαρακτηριστικά με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί. Παράλληλα, η στάση των δύο ηρώων εγείρει προβληματισμούς στο κοινό σχετικά τόσο με την αξία του χρήματος και την επιρροή που ασκεί στη ζωή μας και κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με αυτό, όπως η μετανάστευση, όσο και με την αξία του ανθρώπου.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης

Παίζουν: Φίλιππος Σοφιανός, Πέρης Μιχαηλίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογράφιση : Κατερίνα Αρβανίτη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Τέταρτη & Πέμπτη

Πρεμιέρα: Πέμπτη 2 Μαΐου

8 & 9 Μαΐου 21:00

15 & 16 Μαΐου 21:00

22  & 23 Μαΐου 21:00

29 & 30 Μαΐου 21:00

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/faust/to-tavli/

& από τα ταμεία του θεάτρου: Faust, Αθηναϊδος 12 & Καλαμιώτου 11

Τηλ. κρατήσεων: 2103234095


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτα Καναβούρα

Ονομάζομαι Παναγιώτα Καναβούρα και φοιτώ στο πρώτο έτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να έχει ο άνθρωπος τη δυνατότητα να εκφράζεται. Αναμφίβολα το γράψιμο προσφέρει αυτή την ευκαιρία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;