Το «Λιωμένο Βούτυρο» του Σάκη Σερέφα στην «Ανοιχτή Σκηνή 2019»

Πηγή εικόνας: facebook Φωτογραφία: Buba Soso Gadebava

 

Ανοιχτή σκηνή 2019
Δημοτικό Θέατρο Άνετον

ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ του Σάκη Σερέφα  

OΜΑΔΑ ΓΚΑΖΟΖΑ  SNATCH

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριλένα Κατρανίδου

 

Παρασκευή 12 Απριλίου 21:00
Σάββατο 13 Απριλίου 21:00
Κυριακή 14 Απριλίου 19:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο του θεατρικού συγγραφέα Σάκη Σερέφα, πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες-αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής εναλλάσσονται στα πρόσωπα του έργου, τους δίνουν μορφή και δημιουργούν μία ιστορία, την ιστορία της Λούλας και του Τάσου, μέσα από το βλέμμα των Άλλων. Φόρμα, κίνηση, χρώμα κυριαρχούν. Η παράσταση ως προσπάθεια αναδημιουργίας της πραγματικότητας και αναζήτησης της σχέσης των ανθρώπων με τα γεγονότα και το στοιχείο του αστείου μπροστά στην αμηχανία ενός τραγικού συμβάντος, μπροστά στην ίδια την ζωή.

 

Πηγή εικόνας: facebook Φωτογραφία: Buba Soso Gadebava

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η ομάδας Γκαζόζα Snatch δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018. Εφτά άτομα από διαφορετικούς κλάδους της θεατρικής πράξης (σκηνοθεσία, δραματουργία, υποκριτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, φωτισμός) συνθέτουν και ολοκληρώνουν την ομάδα. Κοινό τους σημείο η αγάπη για την δημιουργική φύση του θεάτρου, η ανάγκη τους για έκφραση μέσω της δουλειάς τους και η διάθεση παιχνιδιού με την πραγματικότητα του θεάτρου και όχι μόνο.

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Νάσια Λάζου
Φωτισμοί: Νάσια Λάζου, Ιφιγένεια Γιαννιού
Φωτογραφίες: Buba Soso Gadebava
Σχεδιασμός αφίσας: Έφη Πάσχου

Επί σκηνής:
Εβίτα Αγαΐτση, Αργύρης Ζαφείρης, Στέλλα Παπαδοπούλου

Επωνυμία ομάδας:
Γκαζόζα Snatch

Εταιρεία Παραγωγής:
ΟΜΑΖ

Facebook

Πηγή εικόνας: facebook Φωτογραφία: Buba Soso Gadebava

 

Ανοιχτή σκηνή
Πηγή εικόνας: facebook

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;