Θεσσ/νίκη: ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” στο Θέατρο Άνετον

Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical

Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical

« Ένα musical κατάλληλο για παιδιά από 5 έως 105 ετών που θέλουν να περπατήσουν.»

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Tο ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” είναι μία αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας. ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 6 sold out παραστάσεις και έκτοτε έχει παρουσιαστεί στο Θέατρο Κήπου στα πλαίσια της γιορτής ανοιχτού θεάτρου (Ιούλιος 2017) και στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017). Με την αγάπη του κόσμου, η παράστασή μας μετράει πλεόν τις 20 παραστάσεις και εμείς είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι να συνεχίσουμε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

To μουσικό μας παραμύθι είναι το “περπάτημα” ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς. Ο “δρόμος” των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας “περαστικός”, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της. Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη μας, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

Η Θεσσαλονικιά Musical Performer Μαρία Στεφάνου είναι μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός, με σπουδές χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα (Σχολές Χορού Καφαντάρη) και το εξωτερικό (Arts Educational School of London, Pinapple Studios, SDK της Τσεχίας). Έχει υπογράψει χορογραφικά και συμμετάσχει σε αγαπημένες μουσικές παραγωγές του Regency Casino of Thessaloniki, όπως το “Σαν κάποιος Θίασος” με τον Τάκη Ζαχαράτο (2015-2016), “Το πρώτο μας Πάρτυ” του Μάκη Δελαπόρτα (2016-2017), “Ένας Ουρανός μ’ Αστέρια”,“I Have A Dream The Musical” και “Dorian Gray The Musical” της Άντας Τσεσμελή – Edwards (2014-2016). Πέραν του “Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical” έχει υπογράψει σκηνοθετικά και άλλες δικές της συγγραφικές, μουσικές και χορογραφικές δημιουργίες, όπως οι “Πριγκίπισσες The Musical”, με τη μουσική επιμέλεια και έμπνευση του μαέστρου Σπύρου Ρασσιά στο French Keys Jazz Club (2014-2016).

Έχει αναρίθμητες συμμετοχές σε αντίστοιχες musical παραγωγές, όπως το “Alexander the Great Rock Opera” του Κωνσταντίνου Αθυρίδη (Μονή Λαζαριστών, Αρχαίο Θέατρο Δίου, 2013) και παιδικές, όπως τα “Λάχανα και Χάχανα The Musical” του Τάσου Ιωαννίδη (2013). H αγάπη για την τέχνη της ολοκληρώνεται πάντα με τους μαθητές της, έχοντας συνεργαστεί και διδάξει σε κορυφαίους φορείς, όπως η Σχολή Μουσικού Θεάτρου PMTP Method By Sia Koskina, το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, καθώς και οι σχολές χορού Dance ’O Clock, Asters Dance Τeam και AfroCuban Dance School.  ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” 

«Η τέχνη αλλάζει τον κόσμο με τον πιο όμορφο τρόπο. Λυτρώνει και αναθρέφει αστέρια. Φανταστείτε μία παράσταση με την ποιότητα και τα μουσικά στάνταρ της γενέτειρας των musical, Λονδίνου, σε συνδυασμό με το μεράκι, την έμπνευση και την Ελληνική αγάπη. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτό αξίζει σε μας και στα παιδιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.»   ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” 

Μαρία Στεφάνου

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ CAST ΜΑΣ

Το έργο είχε την τιμή να παρουσιαστεί με 80 υπέροχους καλλιτέχνες επί σκηνής και φορείς που πίστεψαν στο όραμα και τα μηνύματα μας και το άνθισαν με την παρουσία τους, όπως το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, η PMTP by Sia Koskina η Χορωδία Κοραή, η Ομάδα Κρουστών “Κρούση” , το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, οι Σχολές Χορού Καφαντάρη και “Dance ‘O Clock” , η Θεατρική Ομάδα “Theaterdals”,η Asters All Ladies Latin Team της Ηλιάνας Ηλιάδου. Τώρα το έργο μας έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες της περιοδείας και των σχολείων και απαρτίζετε από το υπέροχο 25μελές cast μας.  ”Ενα Βήμα Τη Φορά Τhe Μusical” 

Περαστικός: Άγγελος Ρούσσος
Μικρή Ερμιόνη: Ανδρομάχη Καΐση
Έφηβη Ερμιόνη: Κατερίνα Κάιφα
Ενήλικη Ερμιόνη: Χαρούλα Μαρή
Στιγμή: Αρετή Μαρκολειβαδίτη
Ζητιάνα: Κυριακή Τσαλίκη
Πολιτικός: Νίκος Βασταρούχας
Πρίγκιπας: Ηλίας Καπούλας – Κωνσταντίνος Μελλισάς
Μουσική: Κέλλη Ανταμπούφη
Θυμός: Σοφοκλής Χριστοδούλου με το ομώνυμο τραγούδι του
Ο Είπε Θέλω: Ηλίας Μισιρλής
Χορευτές: Δόμνα Μπίκου, Αλέξανδρος Σίσκος, Σταυρούλα Καπίδου, Στράτος Μπαπαγιαννάκης, Ηλίας Καραμήτρος, Κωνσταντίνα Βαρσακέλη, Αθηνά Δουλγκέρη, Τερέζα Σπυρογιάννη

Ενορχήστρωση: Νίκος Πολίτης, Ηλίας Μισιρλής
Επιμέλεια Κοστουμιών: Δέσποινα Γωνιάδου, Έλενα Παπανικολάου,
Αναστασία Δόση, Πάρις Γκέλη
Υπεύθυνοι Σκηνογραφίας: Σταματία Κολωνιάρη, Δημήτρης Τσώνος
Projection Creator: Γεώργιος Πισανίδης
Επιμέλεια γραφιστικών : Σταματία Κολωνίαρη
Voice Acting: Νίκος Χασάπης, Νίκος Πολίτης , Μαρία Στεφάνου
Χειρισμό Φώτων, Τεχνική υποστήριξη και οργάνωση: Νίκος Ρωσσόπουλος
Ηχοληψία : Ανδρέας Μαρκάτης

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Καλώς ορίζουμε την νέα χρονιά ανεβάζοντας παραστάσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίσουμε με πρωινές παραστάσεις για σχολεία όλων των βαθμίδων, στο Θέατρο Άνετον , χωρητικότητας 320 θέσεων. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να μας επισκεφθούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να δεσμεύσουν ημερομηνίες και θέσεις.
Το Ένα Βήμα Τη Φορά ‘είπε θέλω’ και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα δίνοντας παραστάσεις, πρωινές σχολικές και βραδινές κοινού και είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε το έργο μας σε όσους Δήμους και θέατρα της περιφέρειες θέλουν να μας έχουν κοντά τους.

Ενημερωθείτε για τη διάρκεια και τις διαθέσιμες ημερομηνίες των παραστάσεων. Παρακάτω σας παραθέτουμε υλικό από την παράστασή μας (αφίσες, συνδέσμους στο youtube, φωτογραφίες) για να πάρετε μια γεύση από τις προηγούμενες παρουσιάσεις μας. Θα χαρούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περαιτέρω πληροφορία.

“Ενα Βήμα Τη Φορά” πιο κοντά στα όνειρά μας, χάρη σε εσάς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;