Θερινό Καλλιτεχνικό εργαστήρι για δημιουργικά παιδιά

 

 

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»

 

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τέταρτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης στο θερινό καλλιτεχνικό εργαστήρι, σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 2500 παιδιά πέρασαν από τα ολοήμερα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ και το ταξίδι συνεχίζεται!

 

Έντεκα εβδομάδες που θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικά είδη του παγκόσμιου θεάτρου. Θα ξεσκονίσουμε τους καλούς μας προβολείς για να φωτίσουμε τους Κλόουν, τις Μαριονέτες και το Κουκλοθέατρο. Μετά θα τους σβήσουμε για να γνωρίσουμε το θέατρο Σκιών και το Μαύρο θέατρο. Και αν είναι σκοτεινά δεν πειράζει, με Παντομίμα θα συνεννοηθούμε. Και αν σκοντάψουμε πάλι δεν πειράζει γιατί θα γελάσουμε με Commedia dell’ arte. Με Μιούζικαλ και Χοροθέατρο θα εκτονωθούμε και θα κατασκευάσουμε μάσκες για το σπίτι, κοστούμια και σκηνικά. Θα μάθουμε τραγούδια που θα λέμε στους φίλους μας και θα ενορχηστρώσουμε μαζί κινήσεις και φιγούρες παρέα με τον Καραγκιόζη. Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο, μουσική, κίνηση, χορό, εικαστικές δημιουργίες και παιχνίδι στα γρασίδια με στόχο την ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης και της σωματικής έκφρασης.

Το θερινό καλλιτεχνικό εργαστήρι απαρτίζεται από μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς που συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας −με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών και 10-11 ετών− με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:

07.30-09.00  προσέλευση παιδιών και ελεύθερη ώρα

08.15-09.00  πρωινό

09.30-11.00 εξόρμηση στα γρασίδι του Βασιλικού θεάτρου και μία ημέρα επίσκεψη σε μουσείο

11.00-12.00 δραστηριότητα*

12.00-13.00 δραστηριότητα*

13.00-14.00 μεσημεριανό και ελεύθερη ώρα

14.00-15.00 δραστηριότητα*

15.00-16.00 ελεύθερη ώρα και παραλαβή παιδιών (με την επίδειξη ταυτότητας)

 

*οι δραστηριότητες ποικίλουν μέσα στην εβδομάδα

 

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων:

18-21 Ιουνίου: Μαριονέτα

24-28 Ιουνίου: Commedia dell’ arte

1-5 Ιουλίου: Τσίρκο-Κλόουν

8-12 Ιουλίου: Μουσικό θέατρο (μιούζικαλ)

15-19 Ιουλίου: Παντομίμα

22-26 Ιουλίου: Θέατρο των Αντικειμένων

29 Ιουλίου-2 Αυγούστου:  Χοροθέατρο

5-9 Αυγούστου: Κουκλοθέατρο

19-23 Αυγούστου: Αρχαίο θέατρο

26-30 Αυγούστου: Μαύρο θέατρο της Πράγας

2-6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Σκιών

 

Τα Ολοήμερα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά, πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30-16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (18 Ιουνίου-6 Σεπτεμβρίου).

Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα μετά από συνεννόηση). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Το KΘΒΕ, αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες της εποχής, δεν αυξάνει το κόστος και συνδυάζει τα χαμηλά δίδακτρα με την υψηλή ποιότητα. Το κόστος ανέρχεται στα 70 € ανά εβδομάδα ενώ η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα για κάθε επόμενο παιδί της ίδιας οικογένειας. Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € ανά εβδομάδα για εγγραφή δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων). Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.

Στο κόστος περιλαμβάνεται και ασφαλιστική  κάλυψη των παιδιών κατά τις ώρες της παραμονής τους στο θέατρο. Επίσης, κάθε Τετάρτη, 09:30-10:30 οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους των μαθημάτων γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουν εκτός από τη διαδικασία των μαθημάτων που ακολουθούν τα παιδιά τους και το περιβάλλον όπου περνούν δημιουργικά την ώρα τους.

Οι μαθητές, κατά την προσέλευση τους, πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό, νερό και μία αλλαξιά ρούχα.

Μέρος των εξόδων του Ολοήμερου Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου καλύπτεται με την ευγενή υποστήριξη των εξής εταιριών: Η εταιρία ΙΚΕΑ φροντίζει για τον εξοπλισμό των χώρων των εργαστηρίων, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ προμηθεύουν τα εργαστήρια με γραφική ύλη, βιβλία & επιτραπέζια παιχνίδια, οι εταιρίες Το Τσουκάλι-Ελληνική Κουζίνα, επιμελείται τη διατροφή των παιδιών και η εταιρία Interlife-Ασφαλιστική καλύπτει την ασφάλιση των παιδιών στους χώρους των εργαστηρίων.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 13 Μαΐου 2018.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

 

Υπεύθυνη προγράμματος:

Κωνσταντίνα Ματζίρη

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΙΚΕΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

TΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ,

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, EΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 102 FM, 9,58 FM, TV 100, FM100

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ELLINAIR

YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

THE LUXURY HOTELS

Το περιοδικό του ΚΘΒΕ    πραξη

ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λένα Ευαγγέλου – Μαρία Γουγουτσά – Νίκος Βασιλάκης

Τ. 2315 200 010 – 2315 200 024 – 2315 200 035 | Ε. press@ntng.gr

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ | www.ntng.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτα Καναβούρα

Ονομάζομαι Παναγιώτα Καναβούρα και φοιτώ στο πρώτο έτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να έχει ο άνθρωπος τη δυνατότητα να εκφράζεται. Αναμφίβολα το γράψιμο προσφέρει αυτή την ευκαιρία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;