Πάσχα στο Μουσείο Συναισθημάτων

Κατά τις Πασχαλινές διακοπές, το Μουσείο Συναισθημάτων θα παραμείνει ανοιχτό δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε πασχαλινά εργαστήρια. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη διαδραστική έκθεση “Γειά σου κύριε Φόβε” που μπλέκει τους φόβους με τα παραμύθια.

Το Μουσείο θα είναι κλειστό τις επίσημες αργίες 14, 15, 16 και 17 Απριλίου 2017.

Λίγα λόγια για το Μουσείο Συναισθημάτων…

Το Μουσείο Συναισθημάτων  είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη. Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI «HANDS ON INTERNATIONAL» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 

”Όταν τα συναισθήματα…μας ανθίζουν! ”

– Τα λουλούδια ανθίζουν;Πάσχα στο Μουσείο Συναισθημάτων
Ναι!
-Τα δέντρα ανθίζουν;
Ναι!
– Τα συναισθήματα ανθίζουν;
…Ναι!!
Τα συναισθήματα, μας ανθίζουν!
Μπορούν να μας μεταμορφώσουν όπως η Άνοιξη τα λουλούδια, όπως ο κατάλληλος χρόνος την πεταλούδα…
Κοίτα!… Κάτι κουνιέται, κάτι γεννιέται; κάτι…
ΠΩΣ; Είπε αντίο, χαιρέτησε! ΠΩΣ;

Γιατί το θέμα του φόβου;

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, νιώθουμε το συναίσθημα του φόβου… όπως μπορεί να νιώθουμε κάποιες φορές χαρούμενοι, λυπημένοι ή  θυμωμένοι, μπορεί να νιώθουμε και φοβισμένοι.
Ο φόβος δεν είναι αρρώστια, δεν είναι μειονέκτημα, δεν είναι επικίνδυνος, μπορεί κάποιες φορές να μας προστατεύει από κινδύνους. Μπορεί να γίνει ένας καλός σύμβουλος μπορεί όμως και να μας ακινητοποιήσει ή να μας εμποδίσει να δράσουμε.
Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα των ανθρώπων.
Όταν εκφράζουμε τους φόβους μας μπορούμε να τους καταλάβουμε καλύτερα, να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους ή να τους ξεπεράσουμε (ή ακόμα και να απελευθερωθούμε εντελώς από αυτούς).

Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι να δώσει τα ερεθίσματα  στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους να επεξεργαστούν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να ξεχωρίσουν τους διαφορετικούς φόβους που μπορεί να νιώθουμε εμείς οι άνθρωποι.
  • Να εκφράσουν μέσα από το παιχνίδι και να κουβεντιάσουν τους φόβους τους
  • Να  αποδεχτούν πως υπάρχουν μέσα μας και να κατανοήσουν τη δυνατότητα που έχουμε να ζούμε αρμονικά με αυτούς που μας προστατεύουν και να απελευθερωθούμε από  αυτούς που μας εμποδίζουν.

Η έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι μια δημιουργία του Μουσείου Συναισθημάτων βασισμένη στο σχεδιασμό της έκθεσης «Bonjour Madame La Peur» του «Musée des enfants» στο Βέλγιο.

Πάσχα στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ημερομηνίες: 10, 11, 12, 13, 18, 19, 20 και 21 Απριλίου 2017

Ηλικίες: 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας)

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πολύμνια Συνοδινού

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;