Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και «Χένσελ και Γκρέτελ» με την Κάρμεν Ρουγγέρη, σε θέατρα της Αθήνας

Η αγαπημένη σε όλους ηθοποιός, Κάρμεν Ρουγγέρη, θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη για την σεζόν 2017-2018, σε δυο νέες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αυτή τη φορά καταπιάνεται με ιστορίες από την ελληνική μυθολογία στο έργο «Γέννηση του κόσμου…και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου», που όπως γνωρίζουμε υπάρχει πλούσιο υλικό για τροφή για σκέψη. Ιστορίες από το πώς γεννήθηκε ο κόσμος, καθώς και ενσάρκωση πάνω στην σκηνή των Θεών του Ολύμπου, είναι μερικά από αυτά που θα δει το κοινό.

Ό,τι καλύτερο για τους μικρούς μας φίλους και φυσικά τους γονείς τους ως συνοδούς, σε ένα θεατρικό αποτέλεσμα που μέλει να σας μαγέψει!

Τώρα στο επίκεντρο της δεύτερης παράστασης που θα γίνει σε άλλο χώρο, έχουμε μια ιστορία των αδερφών Grimm, που έχει περάσει και στο θέατρο αρκετά συχνά και τελευταία, το γνωστό πλέον «Χένσελ και Γκρέτελ». Οι συγγραφείς είναι γνωστό πως ήταν συλλέκτες παραμυθιών, στην εν λόγω περίπτωση, ενός γερμανικού παραμυθιού.

Στην υπόθεση της ιστορίας, όταν μια οικογένεια που απαρτίζεται από τον πατέρα, την μητριά και τα δυο του παιδιά, αντιμετωπίζουν προβλήματα με το φαγητό, η μητριά αποφασίζει να τα εγκαταλείψει στο δάσος. Στους άμεσους κινδύνους που φέρει αυτή η πράξη, τα παιδιά προχωρούν πως ένα σπίτι γεμάτο γλυκά, αλλά δεν ξέρουν ότι μέσα ζει μια γριά και κακιά γυναίκα. Αυτή θα προσπαθήσει να τα παχύνει και ύστερα να τα σκοτώσει. Δεδομένου ότι η ιστορία εκ φύσεως κατέχει βαρβαρότητα και μάλιστα κανιβαλισμό, στοιχεία λίγο ακραία για τα παιδιά, η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη, υπόσχεται μια πιο ελαφριά εκδοχή της ιστορίας – και καλύτερα αν θέλετε την γνώμη μου – έτσι ώστε να αποδώσει τα απαραίτητα ερεθίσματα, αυτά της εγκατάληψης, της κακίας, της παραπλάνησης, της συντροφικότητας και τελικά της αγάπης για την οικογένεια που νικάει κάθε κακό.

Συνεπώς, το έργο «Χένσελ και Γκρέτελ» είναι μια επιλογή που δεν χρειάζεται να φοβηθείτε για τους μικρούς θεατές, αλλά να την τολμήσετε, στο «Θέατρο Κιβωτός».

Υπομονή λοιπόν…. 1,5 μήνας ακόμα!!

Αρχές Νοεμβρίου 2017
«Γέννηση του κόσμου…και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
«Χένσελ και Γκρέτελ», Θέατρο Κιβωτός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για Πληροφορίες και κρατήσεις στα θέατρα:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579
Θέατρο Κιβωτός: 210 3417000 – 6945373097


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;