Θεατρική Παιδεία «Σαίξπηρ» με τον Κ. Γεωργουσόπουλο στην Ανοιχτή Τέχνη

SHARE

Κάθε Δευτέρα στις 17:30 – 19:30 από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, στο χώρο Ανοιχτή Τέχνη που βρίσκεται κοντά στο Σύνταγμα. Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια θεάτρου του α’ κύκλου που αφορούν τον Σαίξπηρ. Θα έχουν διάρκεια 11 βδομάδες. Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν από τον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο. Απευθύνονται σε όσους αγαπούν το θέατρο, αλλά και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μεταφραστές και θεατρικούς συγγραφείς.

Σαίξπηρ
Σαίξπηρ

Αναλυτικότερα σε αυτές τις έντεκα βδομάδες θα διδαχθούν τα εξής θέματα:

1) Ο Σαίξπηρ και η εποχή του (εισαγωγικό)
2) Ιούλιος Καίσαρ
3) Οθέλλος
4) Μάκβεθ
5) Βασιλιάς Ληρ
6) Αντώνιος και Κλεοπάτρα
7) Κοριολανός
8) Δωδεκάτη νύχτα
9) Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός
10) Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι
11) Τρικυμία

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Σαίξπηρ
Κώστας Γεωργουσόπουλος

Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος γεννήθηκε το 1937 στη Λαμία. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια, σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Στο Ωδείο Αθηνών είχε δασκάλους του τον Δημήτρη Ροντήρη και τον Γιάννη Σιδέρη. Για πέντε χρόνια το βιβλίο που το ανέθεσε του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το 1987, Δραματική Ποίηση, αποτέλεσε διδακτέα ύλη στα ελληνικά Γυμνάσια. Από το 2003 είναι πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικού Μουσείου. Από το 1971 γράφει κριτικές σε εφημερίδες, όπως «Το Βήμα», «Ελευθεροτυπία» κ.α. Το 1985 βραβεύθηκε με το πρώτο Κρατικό βραβείο δοκιμίου για το έργο του «Τα μετά το θέατρο». Από το 1990 διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2000 τιμήθηκε για το συνολικό του έργο με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. Το 2006 το τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθηνών το αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα. Ενώ το 2008 τιμάτε με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Ακόμα, επί 20 χρόνια ήταν πρόεδρο της Επιτροπής Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί», στο οποίο είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Advertisement

Πληροφορίες

Ανοιχτή Τέχνη

Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα

2103227188

Ανοιχτά: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00-21:00 & Σάββατο 12:00-15:00

http://www.anoixtitexni.gr/

Τιμή σεμιναρίου: Φοιτητές, Άνεργοι: 240€
Φίλοι, ζευγάρια, συγγενείς: 260€
Στις άλλες περιπτώσεις: 280€

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Χαμογελάστε σε κάθε στιγμή της ημέρας! Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τα πάντα!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG