Workshop: Βιομετασχηματισμός μέσα από μορφές τέχνης

WORKSHOP

«ΒΙΟΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ»

Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου Θεατρικού Παιχνιδιού – Δίχως Ωμέγα

Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22 Απριλίου 2018

 

ToΕργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου Θεατρικού Παιχνιδιού- Δίχως Ωμέγα, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διοργανώνουν το workshop «ΒΙΟΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ / BIOTRANSFORMATION WORKSHOP THROUGH ΤΗΕ ARTFORMS»την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Αίθουσα Δοκιμών – 7ος όροφος).

Το workshop είναι ένα αμιγώς καινοτόμο πρόγραμμα δια βίου μάθησης και αυτοβελτίωσης. Αποτελεί μια απόπειρα βιομετασχηματισμού με στόχο την ενεργοποίηση δημιουργικών ικανοτήτων και εναλλακτικών τρόπων σκέψης για τα στοιχεία κωμικό-τραγικό.

Κατά τη διάρκεια μιας καθαρά βιωματικής διαδικασίας και μέσα από μια σειρά μετασχηματισμών μορφών τέχνης  τα συναισθήματα του ατόμου αλλά και της ομάδας μετατρέπονται από τη μια μορφή στην άλλη και συνδέονται με την μείωση ή έστω την μικρή αλλαγή μιας δυσλειτουργικής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από μεθοδολογικής άποψης, το εργαστήρι είναι οργανωμένο σε τρία επίπεδα. Ένα θεωρητικό που αφορά σε ανάπτυξη τεχνικών, ένα στοχαστικό και ένα δημιουργικό. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπάρχει ανατροφοδότηση. Στο πρώτο μέρος πραγματοποιείται ανάπτυξη τεχνικών. Στο δεύτερο μέρος οι δημιουργημένες δομές χρησιμοποιούνται ως υλικό για στοχασμό και δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς. Στην τρίτη φάση του εργαστηρίου και μέσα από μια κοινή διαδικασία οι συμμετέχοντες συνθέτουν τους αυτοσχεδιασμούς και οδηγούνται σε ένα δημιουργικό, σκηνικό ομαδικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια αφορά στην απευθείας παρουσίαση της όλης διαδικασίας σε κοινό.Το εργαστήρι ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 20/4 και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 22/4/2018. Είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ – BIOTRANSFORMERS:

Γιάννης Βασιλάκης, φωτογραφία – αρχιτεκτονική

Νικόλας Δημηνάκης, μουσική – beatbox

Αφροδίτη Παρζακώνη, θέατρο

 

Το workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες, τη φωτογραφία, τη μουσική,  την εκπαίδευση, τη θεραπεία και είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν πρακτικά στον εαυτό τους. Προηγούμενη εμπειρία επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

 

 

Ώρες πραγματοποίησης του workshop:

Παρασκευή 20.4.18 / 17:00 έως 22:00

Σάββατο 21.4.18 / 11:00 έως 16:00 και 17:00 έως 22:00

Κυριακή 22.4.18 / 11:00 έως 16:00 και 17:00 έως 22:00

 

Την Κυριακή 22.4.18 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η ομαδική παρουσίαση της διαδικασίας σε κοινό στον χώρο διεξαγωγής του workshop. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

 

Εγγραφές – πληροφορίες:

T: 2410 414245 (11:00-13:00 & 17:00-21:00)

Ε: mail@dihosomega.gr

www.dihosomega.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;