Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το Θέατρο Τ διοργανώνει:

Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη

 Το Θέατρο Τ έχει τη χαρά να φιλοξενεί τη συγγραφέα Νίνα Ράπη στο πρώτο σεμινάριο για το 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018 (15:00 – 20:00) στο Grey Studio.

Από την έμπνευση, στην πράξη

Πως μεταποιείται το βίωμα σε τέχνη;

Πως γίνεται το προσωπικό, διαχρονικό;

Τι ιδέες, πρόσωπα και καταστάσεις σάς απασχολούν και θέλετε να εξερευνήσετε δημιουργικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι, που είναι ανοιχτό σε όλες και όλους, θα δοκιμάσουμε διάφορες πηγές έμπνευσης – από τυχαία αντικείμενα, συλλογικές εμπειρίες, όνειρα, μνήμη – και θα ασκηθούμε σε μεθόδους υλοποίησης του νέου υλικού, όπως δομή, χαρακτήρες, ρυθμός και ύφος, σε πεζό ή θεατρικό λόγο, ανάλογα με την κλίση των συμμετεχόντων. Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από την απελευθέρωση της προσωπικής μας φαντασίας, να παράγουμε κείμενα που επικοινωνούν αποτελεσματικά με τον έξω κόσμο.

Η Νίνα Ράπη

Γράφει θεατρικά και διηγήματα.

Στα θεατρικά της συγκαταλέγονται τα: AngelstateΆγριες Νότες/Wild BeatsKiss the ShadowReasons to HideEdgewise/ΑκροβασίαLoversDreamhouseDance of GunsIthaka, καθώς και πολλά μονόπρακτα.

Έργα της έχουν βραβευτεί ή διακριθεί και όλα έχουν ανεβεί/παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Southbank Centre (London Literature Festival), Soho Theatre Studio, Lyric Theatre Studio, ICA, Riverside Studios, Gielgud Theatre (West End Shorts Festival) {Λονδίνο}. Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης (Φεστιβάλ Αναλογίων), Θέατρο Εμπρός (Queer Φεστιβάλ), Αγγέλων Βήμα (Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου), Θέατρο Μπίπ {Ελλάδα}. BITS Festival, Πιράνι, Ινδία (πρώτο βραβείο), 10Χ10 Φεστιβάλ, Estaca Zero Teatro, Πορτογαλία.

Το 2017 κυκλοφόρησε στο Λονδίνο ο συλλογικός τόμος The Oberon Anthology of Contemporary Greek Plays, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το έργο της Angelstate.

Το 2016 ήταν η επίσημη καλεσμένη συγγραφέας στο φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

To 2015 ανέβηκε για δεύτερη χρονιά το έργο της Άγριες Νότες και το Angelstate παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ Αναλογίων.

Το 2014 κυκλοφόρησε η τελευταία της συλλογή διηγημάτων Κατάσταση Φούγκας από τις εκδόσεις Κέδρος. Τον ίδιο χρόνο, το λιμπρέτο της Raven ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Δίδαξε Δημιουργική/Θεατρική Γραφή στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια. Διετέλεσε επίσης Ιδρύτρια και Αρχισυντάκρια του πρωτοποριακού περιοδικού Brand Literary Magazine.

 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημέρες & ώρες εργαστηρίου: 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, 15:00 – 20:00

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Grey Studio, Λεωνίδα Ιασωνίδου 11, 546 35, Θεσσαλονίκη

Κόστος συμμετοχής: 90€ (45€ προκαταβολή έως και τις 19/1 και εξόφληση την πρώτη μέρα του σεμιναρίου)

Προσφορά early bird: 80€ για εξόφληση έως και 19/1

Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/gZuWq7

Facebook event: https://goo.gl/3rnu2j

Περισσότερα: 2310 854 333 και info@theatrot.gr

Λόγω περιορισμένων θέσεων, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/gZuWq7   

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;