Θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής που θα βρεις στην Θεσσαλονίκη

Θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής που θα βρεις στην Θεσσαλονίκη. Πηγή εικόνας: parallaximag.gr

Αγαπάς το θέατρο; Θέλεις να συμμετέχεις σε θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής στην Θεσσαλονίκη; Μην ανησυχείς φίλε μου και φίλη μου. Είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε και να σου προτείνουμε τα καλύτερα θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής της πόλης.

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου

Το Θέατρο Ταξίδι Ονείρου διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά έναν κύκλο θεατρικών εργαστηρίων. Η καλή διάθεση, η ζωντάνια και η αγάπη για το θέατρο είναι τα απαραίτητα εφόδια που ζητούν οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου. Στα θεατρικά εργαστήρια διδάσκονται θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, δραματολογία, ασκήσεις σωματικής έκφρασης συναισθημάτων και κινησιολογία. Επιπλέον, οι μαθητές του εργαστηρίου διδάσκονται κείμενα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. Στόχος είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού κειμένου στο κοινό στο τέλος της χρονιάς. Επίσης, στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου λειτουργούν και τμήματα φωνητικής αγωγής του λόγου, ορθοφωνίας και ερμηνείας θεατρικού τραγουδιού.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά του κορονοϊού.

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεύθυνση: Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Ι.Ν. Αγ. Σοφίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972702870, ώρες: 11:00-14:00 και 18:00-20:00

Πηγή εικόνας: ergatikilesxi.gr

Εργαστήρια Υποκριτικής Θεάτρου Τ

Το Θέατρο Τ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2014 από την θεατρική ομάδα Passatempo. Εκτός από το ανέβασμα παραστάσεων η καλλιτεχνική ομάδα του Θεάτρου Τ αποφάσισε και την ίδρυση θεατρικών εργαστηρίων. Φέτος τα θεατρικά εργαστήρια έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τους κανόνες κατά του COVID-19. Επίσης, το Θέατρο Τ διαμόρφωσε δύο κύκλους εργαστηρίων σε δύο επίπεδα.

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων διαρκεί από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιανουάριο 2021. Το πρώτο επίπεδο εργαστηρίων μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες με αγάπη προς τον κόσμο του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναπτύσσουν και να χρησιμοποιούν τα εκφραστικά τους μέσα. Ακόμη θα μάθουν τις βασικές αρχές της σκηνικής λειτουργίας και θα εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της σκηνής. Οι διδάσκοντες στο πρώτο επίπεδο μαθημάτων είναι ο Αλέξανδρος Μιχαήλ (σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος) και ο Άλκης Σπυρόπουλος (ηθοποιός και εμψυχωτής). Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 18:30-22:30 στον χώρο του Θεάτρου Τ. Ξεκινούν στις 12 Οκτωβρίου 2020 και τελειώνουν στις 18 Ιανουαρίου 2021.

Το δεύτερο επίπεδο σεμιναρίων απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών ή σχολών θεάτρου και σε ενήλικες με θεατρική εμπειρία. Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες βελτιώνουν την δυναμική του σώματος τους και τα εκφραστικά τους μέσα που αποκαλύπτει η μάσκα. Στο δεύτερο επίπεδο διδάσκει ο Αλέξανδρος Μιχαήλ. Τα μαθήματα θα είναι στο Θέατρο Τ κάθε Τετάρτη, 18:30-22:30, με χρονική διάρκεια από τις 14 Οκτωβρίου 2020 έως τις 20 Ιανουαρίου 2020.

Επίσης, το Θέατρο Τ διοργανώνει Open Days για την πρώτη γνωριμία με τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων. Συγκεκριμένα για το πρώτο επίπεδο σεμιναρίων το Open Day θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου 2020 (17:00-18:30, 18:30-20:00 & 20:00-21:30). Για το δεύτερο επίπεδο σεμιναρίων το Open Day θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020 (17:00-18:30, 18:30-20:00 & 20:00-21:30)

Περισσότερες πληροφορίες:

Θέατρο Τ.

Διεύθυνση: Αλ. Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 854 333

Website: www.theatrot.gr

Εργαστήριο Υποκριτικής από το Θέατρο Τ. Πηγή εικόνας: theatrot.gr

Θεατρικά εργαστήρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία ξεκινάει τον καινούργιο κύκλο μαθημάτων θεάτρου για ενήλικες. Ο σκοπός του θεατρικού εργαστηρίου είναι να ανοίξει νέους ορίζοντες στους συμμετέχοντες. Το θεατρικό εργαστήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαβυλωνία βοηθάει τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν την επικοινωνία, να ανιχνεύσουν καινούργιες πτυχές του εαυτού τους και να γνωρίσουν καλύτερα το θέατρο.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης, κινησιολογία, ασκήσεις ύφους και επαφή στην πράξη με ένα θεατρικό κείμενο. Επίσης, στο σεμινάριο συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την ανάπτυξη και το δέσιμο της ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία

Διεύθυνση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλέφωνο: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:30-18:30)

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Θεατρικά εργαστήρια εφήβων και ενηλίκων στον Κήπο. Πηγή εικόνας: cityportal.gr

Θεατρικά εργαστήρια στον Κήπο

Την φετινή χρονιά ο Κήπος διοργανώνει δύο θεατρικά εργαστήρια. Το πρώτο θεατρικό εργαστήρι αφορά το εφηβικό θέατρο και απευθύνεται σε έφηβους από 14 μέχρι 19 χρονών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να διαπεδαγωγήσει, να διαμορφώσει και να μεταδώσεις αξίες στους έφηβους. Οι νέοι θα μάθουν θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, συνεργασία και μουσική. Ο Θανάσης Μεγαλόπουλος θα συντονίσει τους έφηβους ώστε να γράψουν, να παίξουν και να δημιουργήσουν ένα θέατρο βασισμένοι στις δικές τους δυνατότητες. Η Ελένη Γιαννούση και ο Δημήτρης Σπορίδης έχουν αναλάβει την εμψύχωση και την διδασκαλία της ομάδας.

Η πρώτη συνάντηση-γνωριμία θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 16:00. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, 16:00-18:00 με απαραίτητη την χρήση μάσκας.

Διάρκεια σεμιναρίου: 31/10/2020 – 10/7/2021.

Το δεύτερο θεατρικό εργαστήριο που διοργανώνει ο Κήπος είναι το Εργαστήριο Σωματικής έκφρασης, Σωματικού Θεάτρου. Απευθύνεται σε αρχάριους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, φοιτητές και σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με την κίνηση και το σώμα τους. Το εργαστήριο περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις έκφρασης και αυτοσχεδιασμού, σωματικές ασκήσεις, ομαδικές ασκήσεις καθώς και παιχνίδι ρόλων και παντομίμας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Τάσος Παπαδόπουλος. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 στις 20:15. Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή.

Διάρκεια σεμιναρίου: 9/10/2020 – 18/12/2021.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ο Κήπος

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 9, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313078962 (10:00 – 22:00)

Πηγή εικόνας: melpomenicircle.gr

Θεατρικά Εργαστήρια «Ο Κύκλος της Μελπομένης»

Η καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νικολέτα Κορτσαρίδου δημιούργησε τον Μάρτιο του 2017 στην Θεσσαλονίκη το θεατρικό εργαστήρι «Ο κύκλος της Μελπομένης». Ο βασικός στόχος της κυρίας Κορτσαρίδου είναι να μεταδώσει στους εκπαιδευόμενους του εργαστηρίου την αγάπη της για το θέατρο και το πάθος της για την δημιουργία. Έτσι λοιπόν έχουν δημιουργηθεί τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Κυρίως όμως απευθύνεται στα άτομα που θέλουν να αναπτύξουν την φαντασία τους και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες, από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, σε 4 διδακτικές ώρες για μία φορά την εβδομάδα. Στο τέλος της χρονιάς οι σπουδαστές συμμετέχουν στις παραστάσεις οι οποίες είναι ανοιχτές για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Εργαστήρι Θεάτρου «Ο κύκλος της Μελπομένης»

Διεύθυνση: Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, 546 45, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 860 004

Πηγή εικόνας: melpomenicircle.gr

Θεατρικό εργαστήρι Ροντίδη

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη έχει δημιουργήσει θεατρικό εργαστήρι για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις στην θεατρική τέχνη. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται χορό, τραγούδι, υποκριτική, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και ορθό λόγο. Τα μαθήματα γίνονται από καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης ενώ οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 11:30 – 16:00.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 23, 2ος όροφος, 54624, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 274.570

Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση

Το Θέατρο Παράθλαση ξεκίνησε το θεατρικό εργαστήρι του το 1991. Η βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος στα μαθήματα είναι η αγάπη προς το θέατρο και να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι για τρία χρόνια (τρεις κύκλοι). Τα σεμινάρια διαρκούν 8 μήνες δίνοντας έμφαση στα πρακτικά κυρίως μαθήματα της τέχνης του ηθοποιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Studio Παράθλαση

Διεύθυνση: Κασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 216 567

Από 2 Σεπτεμβρίου

Κάθε μέρα 6.30 – 9μμ

Διαδικτυακές πληροφορίες

«Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τα πρώτα θεατρικά εργαστήρια στο Ταξίδι Ονείρου!», Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2020 από typosthes.gr.

«Νέα τμήματα στο Εργαστήρι Θεάτρου ο Κύκλος της Μελπομένης» (2020). Ανακτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2020 από grtimes.gr.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;