“Συναισθηματική Διαλεκτική” – μια μέθοδος επικοινωνίας & αυτοβελτίωσης διαφορετική από τις άλλες

Συναισθηματική Διαλεκτική

Η «Συναισθηματική Διαλεκτική» είναι μία ιδιαίτερη, μοναδική βιωματική μέθοδος αυτοβελτίωσης την οποία έχει δημιουργήσει και αναπτύξει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς. Από το 2004 που δημιουργήθηκε έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά μέρη της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.

Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να τα ονομάζουν κατάλληλα, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς. Η  Συναισθηματική Διαλεκτική  σαν μέθοδος συμβάλει σημαντικά σε αυτό, αυξάνοντας τους δείχτες της ικανότητας αυτής,  αποσκοπώντας έτσι σε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής και σκέψης απέναντι στο εαυτό μας και στους άλλους.

Επίσης μέσα από αυτή την μέθοδο, ο καθένας έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι προς τον ανώτερο εσωτερικό εαυτό του, να ανακαλύψει τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, χρησιμοποιώντας κώδικες υποκριτικής, σωματική και λεκτική έκφραση, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, μουσική, κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.

Συναισθηματική Διαλεκτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναισθηματική Διαλεκτική

Καλεσμένοι από τον Στέλιο Καλαθά είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αλλά και να βιώσουμε αυτή την μέθοδο από κοντά σε ένα ζεστό, όμορφο και γεμάτο θετική ενέργεια χώρο στο Μοναστηράκι, στην οδό Αθηνάς,  στο κέντρο της Αθήνας. Η δυναμική και  τα αποτελέσματα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής  ήταν ήδη ορατά κατά την διάρκεια και ειδικότερα στο τέλος του μαθήματος.

Μέσα από ελεγχόμενες αναπνοές, ασκήσεις χαλάρωσης, μουσική, χαλαρώσαμε, απαλλάξαμε τον εαυτό μας από αρνητική  ενέργεια και ετοιμαστήκαμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο των συναισθημάτων. Μιλήσαμε για διαφορετικά είδη φόβων τους οποίους εκφράσαμε ατομικά και συνδυαστικά , χρησιμοποιώντας τον λόγο, το σώμα μας, μέσα από  ορθοφωνία, μουσική, κίνηση και κώδικες υποκριτικής . Κλείσαμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι αυτοσχεδιάζοντας ομαδικά επί σκηνής συγκεκριμένους φόβους, αφήνοντας μέσα μας αλλά και προς τα έξω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συναισθηματική Διαλεκτική

Συναισθηματική Διαλεκτική

Για πληροφορίες & εγγραφές:

http://synaisthimatikhdialektikh.com/

https://www.facebook.com/synaisthimatikhdialektikh/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;