Σεμινάριο υποκριτικής και σωματικού θεάτρου από την ομάδα This Famous Tiny Circus theater group

Το studio The Garage έχει τη μεγάλη τύχη να φιλοξενήσει τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου (15.00-20.00), ένα πολύ σημαντικό workshop πάνω στο σωματικό θέατρο και την υποκριτική, μια μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη του θεάτρου, το ActorsLaboratorium 2017-2018 από την ομάδα This Famous Tiny Circus theater group.

Η Ομάδα Θεάτρου This Famous Tiny Circus theater group ιδρύθηκε το 2012 από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Μάρκελλο και Ελένη Στεργίου. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα δουλεύει με έναν σταθερό πυρήνα ηθοποιών, μουσικών, εικαστικών και άλλων καλλιτεχνών-συνεργατών που αργά αλλά σταθερά αυξάνει ή μετασχηματίζεται με σκοπό την δημιουργία μιας ομάδας εργασίας με κοινό κώδικα προσέγγισης της τέχνης της υποκριτικής και του θεάτρου, αλλά και με κοινή αισθητική και στόχους. Η ομάδα διεξάγει θεατρικά εργαστήρια (workshops) υπό τον τίτλο Actors’ Laboratorium για επαγγελματίες του θεάτρου, ερασιτέχνες ηθοποιούς, υποψηφίους εισακτέους σε Δραματικές Σχολές, μουσικούς, χορευτές, αλλά και για οποιονδήποτε έχει ανάγκη να έρθει σε επαφή με το σώμα και την φωνή του ή να καλλιεργήσει τα εκφραστικά του μέσα.

Η μέθοδος εργασίας της ομάδας, η οποία συνεχώς εξελίσσεται, είναι προϊόν έρευνας, πολυετούς μαθητείας δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους του θεάτρου και εντατικής εφαρμογής της σε επαγγελματικό επίπεδο στις παραστάσεις των This Famous Tiny Circus theater group ή άλλων συνεργαζόμενων σχημάτων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου,η ομάδα This Famous Tiny Circus theater group θα παρουσιάσουν στο The Garage το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου (δύο παραστάσεις: η πρώτη στις 20.30 και η δεύτερη στις 22.00), που αυτήν την εποχή διανύει τη δεύτερή του σαιζόν στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Βασικές Αρχές του Εργαστηρίου

-Το σώμα είναι ένα βασικό εργαλείο για τον ηθοποιό-ερμηνευτή-άνθρωπο.Με απόλυτο σεβασμό στο σώμα, ο συμμετέχων ξεκινά να το ανακαλύψει εκ νέου μέσα από μία σειρά ασκήσεων/παιχνιδιών κατάλληλα σχεδιασμένων, έτσι ώστε να το ξυπνούν αβίαστα, χωρίς καμία πίεση ή περιττή προσπάθεια, δίνοντας βάση στην αναπνοή και οξύνοντας την αντίληψή του σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και τα υπόλοιπα σώματα-συνεργάτες.

-Η δουλειά/παιχνίδι με το κείμενο και το τραγούδι που ακολουθεί είναι μια διαδικασία φυσικής ένωσης της φωνής, του σώματος, του ρυθμού, και του λόγου με το σώμα.

-Η δουλειά/παιχνίδι έχει στόχο να δώσει στον ηθοποιό-performer-συμμετέχοντα την ευκαιρία να ανακαλύψει την ευχαρίστηση να παρίσταται ολοκληρωτικά πάνω στην σκηνή και να τον βοηθήσει να ανακαλύψει το βάθος της τέχνης και της τεχνικής του.

-Με την εις βάθος ανάλυση του κειμένου, το «σπάσιμό» του σε δράσεις και μια σειρά ομαδικών και προσωπικών ασκήσεων/παιχνιδιών δίνονται στον ηθοποιό τα εργαλεία να συνδεθεί προσωπικά με το κείμενο προσδίδοντας ζωή και αλήθεια στα λόγια ενός φανταστικού προσώπου, δηλαδή του ρόλου του.

-Στη συνέχεια ο ηθοποιός οδηγείται στο να ανακαλύψει τον μοναδικό, δικό του «τρόπο» να μεταδώσει, ή καλύτερα να μοιραστεί αυτήν την αλήθεια στην αρχή με τους συμπαίκτες του κι έπειτα με το κοινό.

Κόστος: 50 ευρώ/ 40 ευρώ για όλους όσους προπληρώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος για αυτό και είναι απαραίτητη η προεγγραφή και η προκαταβολή 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του The Garage στο facebook
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 698 762 3792
studio The Garage, Δημοκρατίας 36 Ρέθυμνο Κρήτης

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πολύμνια Συνοδινού

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;