Σεμινάριο υποκριτικής ”Έρως και Λύπη στο Θέατρο”

Το Politheatro | performing arts σε συνεργασία με το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών], διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο Υποκριτικής από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Νοέμβριου 2017 υπό τον τίτλο “Έρως και Λύπη στο Θέατρο”. Το σεμινάριο στοχεύει στην ανάδυση ενός θεάτρου με κεντρικό θέμα τον ηθοποιό και τη χαρά του να βρίσκεσαι στη σκηνή. Ένα θέατρο της κίνησης αλλά κυρίως της φαντασίας.

έρως και λύπη στο θέατρο

Το σεμινάριο εξελίσσεται σταδιακά με ασκήσεις που σκοπό έχουν την επαφή με τον εαυτό μας και τη σύνδεση με τους άλλους, την διερευνητική και βιωματική προσέγγιση της τέχνης του θεάτρου. Ποιο σώμα και ποια στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κινητοποιούνται από τον Έρωτα και την Λύπη; Ποια είναι τα δραματουργικά κίνητρα αυτών των περιοχών;

Το σεμινάριο αποτελείται από 3 επίπεδα: την παρατήρηση και την ανακάλυψη εκ νέου του Έρωτα και της Λύπης, την καλλιέργεια της υποκριτικής και της εκφραστικότητας των ηθοποιών και τέλος την εξερεύνηση του ποιητικού βάθους των λέξεων, των ήχων και των κινήσεων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν 7 βασικά στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου: τον Ψίθυρο, την Ερωτική Εξομολόγηση, το Πάθος, τα Δάκρυα, τη Δυσαρέσκεια, τη Διαφωνία, το Μίσος, την τοποθέτηση του εαυτού σε μια ξεκάθαρη σχέση εστιασμένης αλληλεπίδρασης και ανταπόκρισης προς τους άλλους.

Διδασκαλία: Σίσσυ Δουτσίου

Ημερομηνίες: ΠΑΡ. 3/11 | ΣΑΒ. 4/11 | ΚΥΡ. 5/11 | 6.00μμ-10.00μμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάρκεια: 3 μαθήματα | 12 ώρες

Χώρος: Δημάρχου Ιωαννίδη 4
Κόστος: 50 € (45€ φοιτητικό, σπουδαστικό και μαθητές δραματικών σχολών)
Δήλωση Συμμετοχής: τηλ. 2651022995/6955416236  | email: politheatro2@gmail.com | FB: Politheatro Ioannina

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε: άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε φοιτητές και απόφοιτους Θεατρικών Σπουδών ή δραματικών σχολών και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Politheatro Ιωάννινα 

Δημάρχου Ιωαννίδη 4, Ιωάννινα
Τηλ: 26510 03492, 6955416236
Email: politheatro@yahoo.gr

Website: www.politheatro.blogspot.gr/

Πληροφορίες: 26510 03492, 6955416236


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πολύμνια Συνοδινού

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;