Σεμινάριο με τον Ζiya Azazi στην Θεσσαλονίκη

Ο Ziya Azazi επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά για να καθοδηγήσει ένα τριήμερο σεμινάριο βασισμένο επάνω στην τεχνική του. Το εργαστήριο αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα όρια τους μέσω του στροβιλισμού, να διεγείρουν τις δυνατότητες τους μέσα από την λιτότητα της σωματικής κίνησης και μέσω αυτών των δυνατοτήτων να αγγίξουν την επιθυμητή κίνηση, ξοδεύοντας λιγότερη ενέργεια και έχοντας μεγαλύτερο επίπεδο συνειδητότητας.

Κύριος στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η φυσική, ψυχική και διανοητική επίγνωση, μέσω του στροβιλισμού και των ασκήσεων που προηγούνται. Αυτό οδηγεί τους συμμετέχοντες στο να αντιληφθούν και να αγκαλιάσουν αυτό το οποίο επέρχεται με το στροβιλισμό, αγγίζοντας έτσι καινοτόμους τρόπους κίνησης μέσω αυτού.

Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ο χορογράφος dervish Ziya Azazi ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον χορό των Σούφι. Την ίδια χρονιά το περιοδικό «Ballet International Magazine» τον χαρακτηρίζει ως «ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» κάνοντας το έργο του γνωστό στο ευρύτερο κοινό. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. ως χορογράφος και σολίστ χορευτής, καθώς επίσης και με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως τους Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercan Dede, Burha Ocal ,Song Of the Goat Theater κ.ά. Η τεχνική και οι χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον παραδοσιακό χορό των Σούφι, έχουν χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως αριστουργηματικές. Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, κερδίζοντας πολλά βραβεία για την δουλειά του, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και την παράσταση ‘‘DERVISH IN PROGRESS’‘ στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης.

https://www.facebook.com/ziyaazazi/?fref=ts

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη / Thessaloniki – ΧΑΝΘ
10-11-12 Φεβρουαρίου / February
Ωρες : Παρασκευή & Σαββατο 16.00-19.00
Κυριακή : 12.00-15.00 /

Κόστος

Για ανθρώπους που εχουν παρακολουθήσει σεμινάρια του Movement Research Project όπως και μέλη της ΧΑΝΘ το κόστος είναι 100ε.

120e (Early Birds / Προπληρωμή του εργαστηρίου μέχρι και τις 15.1.2017)

140e / με προκαταβολή 60ε

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο εργαστήριο, η προκαταβολή ή το 40% της αποπληρωμής δεν επιστρέφεται .

Τραπεζά Πειραιώς: IBAN: GR03 0171 8630 0068 6313 1269 102
Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής / Informations& bookings
6946458465 & 64movements@gmail.com

To Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική Γλώσσα
& θα υπάρχει μεταφραστής
Το σεμινάριο ειναι ανοικτό σε ολους οσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την παρούσα τεχνική και αποτέλει ενα εκπληκτικό εργαλείο για χορευτές σύγχρονου και κλάσικού χορού , performance artists , ακροβάτες και ηθοποιούς.
Ο Κύριος Αζάζι θα ήθελε να γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημά υγείας,οπότε γράψε μας αν υπάρχει κάτι που θα έπρεπέ να εφιστούσαμε την προσοχή.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;