Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής σε εργαστήρια στο πρώτο SKG: Bridges – Uprising Art and Culture Festival

 

εργαστήρια ΚΘΒΕ

Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής

SKG: Bridges – Uprising Art and Culture Festival

από 9 έως 13 Μαΐου 2018

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρόκειται να συμμετάσχει στο πρώτο SKG:BridgesUprising Art and Culture Festival, που θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2018.Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστεί σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό και θα διοργανωθούν εργαστήρια για επαγγελματίες του θεάτρου.

Για τον λόγο αυτό το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καλεί νέους καλλιτέχνες του θεάτρου, αποφοίτους δραματικών σχολών ή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με κατεύθυνση την υποκριτική και τη σκηνογραφία-ενδυματολογία, έως 35 ετών, να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους τομείς της υποκριτικής, της σκηνογραφίας και των φροντιστηριακών κατασκευών.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Εργαστήριο Υποκριτικής από τον Μιχάλη Σιώνα (ηθοποιό, σκηνοθέτη)

9,10,11 και 12 Μαΐου και ώρα: 10.00πμ – 15.00μμ

 

«Ο Χορός στο Αρχαίο Δράμα -ποια η φύση, και ποια η θέση ενός μέλους του;»
Αν η συμπεριφορά μας εξαρτάται άμεσα από τη συμπεριφορά του πρωταγωνιστή ήρωα,
με ποιον τρόπο δηλώνει το κάθε μέλος τη δική του κοσμοθεωρία; Οφείλουμε να προσαρμόζουμε τις νευροφυσιολογικές μας αντιδράσεις στις επιταγές ενός άλλου, ή οφείλουμε να αντιδρούμε ειλικρινά;

(Χώρος: Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών)

 

  • Εργαστήριο σκηνογραφίας από την Ιουλία Σταυρίδου (σκηνογράφο, ενδυματολόγο)

9,10,11 και 12 Μαΐου και ώρα: 10.00πμ – 15.00μμ

 

«Αόρατες Πόλεις»

Με αφορμή το μυθιστόρημα «Αόρατες πόλεις» του ‘Ιταλο Καλβίνο οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν και να δημιουργήσουν μία δική τους πόλη με υλικά που θα επιλέξουν εκ των προτέρων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.

(Χώρος: Βασιλικό Θέατρο)

 

  • Εργαστήριο φροντιστηριακών κατασκευών από τους: Άννα-Μαρία Βάσιακ, Θοδωρή Παρασκευόπουλο και Νίκο Συμεωνίδη

9,10,11 και 12 Μαΐου και ώρα: 10.00πμ – 15.00μμ

 

Μια ικανή ομάδα φροντιστών του ΚΘΒΕ αναλαμβάνει βήμα βήμα να διδάξει την κατασκευή μικροαντικειμένων αλλά και ειδικών κατασκευών που απαιτούνται για τις ανάγκες θεατρικών παραστάσεων.

(Χώρος: Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών)

 

 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται δωρεάν για τους συμμετέχοντες και το ΚΘΒΕ καλύπτει τη διαμονή των συμμετεχόντων των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμενη είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και η αποστολή βιογραφικού σημειώματος.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπ’ όψιν Γραφείου Παραγωγής, με την ένδειξη «SKG: Brigdes Fest»είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση Εθνικής Αμύνης 2, 54621 Θεσσαλονίκη, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση f.eleftheriadou@ntng.grέως τις20Απριλίου 2018.

 

Υποστηρικτές:

ΥπουργείοΠολιτισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Αντιδημαρχία

Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

 

 εργαστήρια ΚΘΒΕ εργαστήρια ΚΘΒΕ εργαστήρια ΚΘΒΕ εργαστήρια ΚΘΒΕ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

www.ntng.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;