Μαθήματα υποκριτικής & σκηνοθεσίας στο θέατρο 104

θέατρο 104

Συνεχίζονται όπως κάθε χρόνο οι κύκλοι Σκηνοθεσίας Θεάτρου με την σκηνοθέτη ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ κάθε Σάββατο 1.00′-3.00′ μ.μ. στο Θέατρο 104

Πρώτος κύκλος: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

10 Μαθήματα από 11 Νοεμβρίου ως 10 Φεβρουαρίου

Δεύτερος κύκλος : « ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑ – ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 Μαθήματα από 17 Φεβρουαρίου έως 28 Απριλίου

Τρίτος κύκλος : ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

5 Μαθήματα από 5 Μαΐου έως 5 Ιουνίου
Οι εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν μέσα σε πέντε πρόβες μία σκηνή με ηθοποιούς ( key study) στο Θέατρο 104 (Κεντρική Σκηνή)

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : 260 Ε

 

Μαθήματα Υποκριτικής « Από τον Αυτοσχεδιασμό στο Ρεπερτόριο»
Κάθε Σάββατο 3.00– 6.00 μ.μ.

Διδασκαλία: ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ

H Yποκριτική, δηλαδή η Τέχνη του Υποκριτή, του Ηθοποιού, θεωρείται ίσως η πιο σύνθετη απ’ όλες τις δεξιότητες των παραστατικών τεχνών. Και πράγματι απαιτεί εξάσκηση σε πολλαπλά επίπεδα. Στο Σώμα, στον Λόγο, στην ικανότητα σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, στην αντίληψη του πως παράγεται το συναίσθημα και τι επιρροή έχει, στην εκγύμναση του νευρικού συστήματος και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη μελέτης σε κείμενα θεατρικά και μη, γνώσεις αισθητικής και γενικότερα θεάτρου και έχει ένα χαρακτηριστικό: ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ …

Ο οποιοσδήποτε που ασχολείται με τα εκφραστικά του εργαλεία , τη σύνθεση ρόλου, την άσκηση στο ‘σανίδι’ όπως λέμε, αυτό που οφείλει κυρίως να κάνει , είναι να εξασκείται συνέχεια και να λαμβάνει συνεχώς ερεθίσματα για να είναι παραγωγικός, ευφάνταστος, και να καλλιεργεί την ικανότητα ‘μεσολάβησης’ ανάμεσα στις ιδέες του συγγραφέα, του σκηνοθέτη, της ομάδας, και το κοινό. Πρέπει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν ένα πολύτιμο όργανο, διαθέσιμο και ανοιχτό σε κάθε ερέθισμα.
Εάν κάποιος έχει σπουδάσει, είτε έχει ασχοληθεί με το θέατρο, γνωρίζει ότι η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ εξελίσσεται συνέχεια, και είναι μια προσωπική διαδρομή για τον καθένα ξεχωριστά.
Το Εργαστήριο αυτό έχει στόχο να προχωρήσει με ένα πρόγραμμα που κυμαίνεται από τον Αυτοσχεδιασμό στην λεπτομερή δουλειά γύρω από έναν Ρόλο, με βασικές δραματουργικές συνθήκες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, ούτως ώστε ο καθένας από τους συμμετέχοντες να βρει τον δικό του προσωπικό δρόμο σύνθεσης.
Απευθύνεται – ανεξαρτήτως ηλικίας- σε άτομα που έχουν ήδη έστω και μία μικρή σκηνική πείρα, είτε έχουν τελειώσει επαγγελματική σχολή, είτε όχι, και η επιλογή θα γίνει μετά από προσωπική επικοινωνία .
Η διάρκεια είναι οκτάμηνη, από 11 Νοεμβρίου έως 12 Μαΐου και το συνολικό κόστος είναι 340 Ε
Στο τέλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μία μικρή παρουσίαση στο Θέατρο 104 (Κεντρική Σκηνή)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: 104.auditions@gmail.com και barbaradukas@gmail.com
Παρακαλείσθε να αναγράφετε τηλέφωνο που μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;