“Κόκκινη Μύτη” Εργαστήριο Ελεύθερης Έκφρασης

“Κόκκινη Μύτη” Εργαστήριο Ελεύθερης Έκφρασης με τη Μαρία Χατζή

Το εργαστήριο Κόκκινη Μύτη απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο έκφρασης ανακαλύπτοντας το ελεύθερο κομμάτι του εαυτού που ζει καταπιεσμένο και φωτίζεται μόνο σε στιγμές μεγάλης έκστασης.

“Είμαι ένα ατίθασο παιδί. Φτιάχνω ιστορίες. Ανακαλύπτω τα πάντα από την αρχή.
Μέσα από τις αισθήσεις και τα ερεθίσματα του κόσμου βρίσκω τη Σκηνική μου Ελευθερία.
Έχω ΕΝΑ στόχο. Και ΧΙΛΙΕΣ αποτυχίες.
Έχω τη δική μου Μάσκα και αυτό είναι το Κοστούμι μου.
Μιλάω λίγο ή καθόλου.”

“Κάθε λέξη είναι ένας άχρηστος λεκές στη σιωπή και στο τίποτα.” (Μπέκετ)

Μέσα από θεατρικές ασκήσεις και παιχνίδια δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να βγει στην επιφάνεια ο ελεύθερος εαυτός μας. Αυτός που μας εκπλήσσει και μας τρομάζει.
Αυτός που κρατάμε καταπιεσμένο για να μη θεωρηθούμε “τρελοί”, “περίεργοι”, “απροσάρμοστοι”.
Άλλωστε πάντα θέλουμε να ανήκουμε, να ταιριάζουμε. Κανείς όμως δε μας λέει πως μπορούμε να ταιριάζουμε και με τη διαφορετικότητά μας, με τα κοινά βιώματα, με τις παρόμοιες αντιδράσεις μας.
Όλοι κάπως μοιάζουμε, μα ταυτόχρονα, είμαστε μοναδικοί.
Φορώντας την άλλοτε κυριολεκτική και άλλοτε μεταφορική μάσκα του κλόουν, την κόκκινη μύτη, αφήνουμε έξω την κριτική για τον “άλλον”, αλλά και για εμάς τους ίδιους.
Παρατηρούμε την κίνηση, την ταχύτητα, το ρυθμό, τις διακυμάνσεις της φωνής μας, καθώς και τα συναισθήματα κάθε στιγμή. Κι έτσι, περνάμε από την αμηχανία στην έκσταση, από τη χαρά στη μελαγχολία και κάθε σφίξιμο το μετατρέπουμε σε άνοιγμα για δημιουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό και από την Τρίτη 6  Μαρτίου και κάθε Τρίτη, θα πραγματοποιούνται στο χώρο Casa Do Besouro στα Εξάρχεια.

Τα εργαστηρία είναι ανοιχτά σε άτομα όλων των ηλικιών.

Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/groups/165213524110937/

  https://www.facebook.com/wichita.julien .

Τηλέφωνο: 6980589131

 

Η Μαρία Ουίτσι Χατζή είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, με 2 έτη σπουδών στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετέχει σε παραστάσεις και performances από το 2009. Το καλοκαίρι του 2017, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Κάμπινγκ Αστριτσίου, καθοδήγησε το εργαστήριο θεατρικού κλόουν, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ομάδας DOAN, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της δράση το Σεπτέμβρη του 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νατάσσα Λούππου

H Nατάσσα Λούππου είναι ηθοποιός και συγγραφέας του βιβλίου "Το Μυστικό της Μαγείας". Έχει τελειώσει τη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη καθώς επίσης και το Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λατρεύει κάθε μορφή τέχνης και τις αρέσει να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Γνωρίζει Ιταλικά, Ισπανικά, Αγγλικά και λίγα Γαλλικά. Είναι vera νησιώτισσα με καταγωγή από Ρόδο, Σύμη, Μυτιλήνη. Μεγάλη της αδυναμία; O καλός καφές!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;