ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εφηβικό θέατρο στα εργαστήρια του Κήπου

SHARE

εφηβικό θέατρο

Tο εφηβικό θέατρο και κατ’επέκταση το Θέατρο είναι, ίσως, το σημαντικότερο εργαλείο για όλους μας. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την ομαδικότητα και το θεατρικό παιχνίδι, ένας νέος μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Στο κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια, είναι πεποίθηση πως η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη ενός ατόμου και η διαπαιδαγωγική του αξία, έχει καθηλωτική δύναμη!

ΔΩΡΕΑΝ προβολή τριών θεατρικών παραστάσεων  από το Ετήσιο Φεστιβάλ  Εφηβικού Θεάτρου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 18:00
Με αφορμή το Σεμινάριο «Εφηβικό Θέατρο»
Έναρξη: 09/11/2017
Λήξη:     26/04/2018
Εισηγητής: Θανάσης Μεγαλόπουλος.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 14 έως 19 ετών.

Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας εφηβική θεατρική ομάδα και το δικό μας πρωτότυπο έργο από εφήβους για εφήβους.
Αν και το θέατρο για νέους στο εξωτερικό έχει καθιερωθεί ως ανεξάρτητη και ιδιαίτερα δημοφιλής στο εφηβικό κοινό κατηγορία θεάτρου, στην Ελλάδα παρατηρείται ένα μεγάλο κενό όσον αφορά στις παραστάσεις που αγγίζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων.
Γιατί αυτό είναι το Εφηβικό Θέατρο.
Έργα με πρωταγωνιστές εφήβους.
Και όχι απλά έργα που θα μπορούσαν να αφορούν και εφήβους.
Στο θέατρο επιτρέπονται τα πάντα. Το θέατρο έχει τη δύναμη να διαπαιδαγωγεί, να διαμορφώνει και να μεταδίδει αξίες, να συμβάλλει στη γνωριμία με τον εαυτό μας και τους άλλους, στην προσωπική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.
Με αφορμή τις παραπάνω αξίες, ο Θανάσης Μεγαλόπουλος, ηθοποιός και συνεργάτης της ομάδας grasshopper youth και βοηθός οργάνωσης και καλλιτεχνικής επιμέλειας του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα 4 τελευταία χρόνια, μεταφέρει την εμπειρία του συντονισμού μιας εφηβικής θεατρικής ομάδας στον Κήπο και στη Θεσσαλονίκη. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους αλλά και μέσω της καθοδήγησης από τον συντονιστή-εισηγητή, οι συμμετέχοντες-έφηβοι γράφουν, παίζουν και ανακαλύπτουν θέατρο φτιαγμένο από το δικό τους υλικό όπως αυτό προκύπτει από τη διαδικασία και τη συνεργασία στις συναντήσεις της ομάδας.
Στόχος: η  δημιουργία ενός εφηβικού θιάσου και πρωτότυπου έργου από εφήβους.
Βασικά εργαλεία: θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η επαφή με τους άλλους, η μουσική,  ο συντονισμός, η ομαδικότητα.
Το εργαστήριο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Το εργαστήριο θα έχει συνολική διάρκεια πέντε μηνών και το κόστος για κάθε μήνα θα είναι 50 ευρώ.

Advertisement

Θανάσης Μεγαλόπουλος – Εφηβικό θέατρο
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Από το 2011 είναι συνεργάτης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, βοηθός καλλιτεχνικής οργάνωσης και επιμέλειας) της ομάδας Grasshopper και Grasshopper youth στην διοργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας art vouveau και εργάζεται σαν ηθοποιός από το 2008.

Τι είναι στ’ αλήθεια το Εφηβικό Θέατρο;
Συνάντηση γνωριμίας με δωρεάν προβολή τριών θεατρικών παραστάσεων από το Ετήσιο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00, διοργανώνεται μια δωρεάν εκδήλωση στην οποία θα προβληθούν τρεις θεατρικές παραστάσεις από το ετήσιο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. Μέσα από αυτές τις προβολές μπορούμε να δούμε ποιο είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όταν οι έφηβοι γράφουν, παίζουν, δημιουργούν και ουσιαστικά επικοινωνούν την ψυχή τους μέσα απο μία παράσταση.

Θα προβληθούν οι παρακάτω παραστάσεις με τη σειρά:

Στις 18:00: «Η άνοδος και η πτώση του βασιλιά σουμπουρδουμπύ και ο πόλεμος της κασερόπιτας», μια επική κωμωδία στα χρόνια του μεσαίωνα, πάνω στο έργο «Ο Υμπύ Βασιλιάς» του Άλφρεντ Ζαρρύ.

Στις 18:30: «Έτσι κάνουν όλοι», ένα δραματικό ντοκουμέντο του σήμερα, μια παράσταση βασισμένη σε συνεντεύξεις εφήβων.

Στις 19:00: «Η εκδρομή», μια παράλογη κωμωδία για τη διατήρηση της αισιοδοξίας, γραμμένη από εφήβους σε συνεργασία με τον συγγραφέα  Λ. Χρηστίδη.
Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση στην οποία θα αναλύονται τα στάδια από τη συγγραφή ενός εφηβικού θεατρικού έργου έως το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης.

Σας περιμένουμε παρέα με τα παιδιά σας (ή τους γονείς σας!)

Πληροφορίες – εγγραφές :
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e: info@kipos-seminaria.gr
Τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Advertisement

εφηβικό θέατρο

πηγή: cityportal.gr/ Εφηβικό θέατρο

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG