«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»: Εργαστήριο Υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

SHARE

«Γύρου ‘ς τη φλόγα, π’ άναψαν και την ετριγυρίσαν,

Κυττάζουν δίχως κίνημα, κυττάζουν δίχως δάκρυ,

Τ’ αγαπημένα πράμματα και τα σεμνά κρεββάτια»

«Ο άνθρωπος που συνειδητοποιεί την αυτονομία του απέναντι στις φυσικές δυνάμεις οδηγείται στη δράση και από τη σύγκρουση αυτή γεννιούνται οι υψηλές πράξεις». (Ιάκωβος Πολυλάς)

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2019 η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ηλέκτρα Ελληνικιώτη θα παραδίδει κάθε Σάββατο από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 η ώρα μαθήματα υποκριτικής.

Το εν λόγω εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και performers. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, συγκεκριμένος αριθμός προβών θα είναι ανοιχτός στο κοινό και στόχος του εργαστηρίου είναι η πραγματοποίηση παράστασης. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν αποστολής σύντομου βιογραφικού.

Παραφράζοντας το παραπάνω απόσπασμα του Ιάκωβου Πολυλά, «ο ηθοποιός που συνειδητοποιεί την αυτονομία του απέναντι στις θεατρικές δυνάμεις οδηγείται στη δράση και από τη σύγκρουση αυτή γεννιούνται οι υψηλές σκηνικές πράξεις». Είναι ο ηθοποιός ένας ελεύθερος πολιορκημένος; Ποιο είναι το μερίδιο της σκηνικής ελευθερίας του και από ποιους παράγοντες πολιορκείται;

Αυτά τα ερωτήματα, με αφετηρία το σπουδαίο ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, θα αποτελέσουν τη θεματική βάση του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τη διδάσκουσα, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη γεννήθηκε το 1987. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος» και από το 2013 είναι μέλος της ομάδας bijoux de kant. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης με το Bios, το θέατρο του Νέου Κόσμου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες. Το 2016 σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία της “Η Ομορφότερη Ιστορία του Κόσμου” κι έκτοτε έχει συνυπογράψει τα σενάρια για άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους. Είναι Managing Director του SeaNema Open Air Film Festival.

Advertisement

Παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσει:

  • Λαχταρ(ά)ω, Sarah Kane / Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2013
  • Φευγάδα: Εμείς και οι Έλληνες / Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2014
  • Το Σκυλί του Ωρίωνα, Τηλέμαχος Τσαρδάκας / Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2015
  • Περί Φύσεως, Μιχάλης Βιρβιδάκης / Bios (συνσκηνοθεσία με το Γιάννη Σκουρλέτη), 2016
  • Θέλετε να χορέψομε Μαρία;, Μέλπω Αξιώτη / Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, 2016-17
  • Κόρες, Γλυκερία Μπασδέκη / Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Μικρό Χρηματιστήριο (συνεργάτης σκηνοθέτης), 2017
  • Προς Ελευσίνα, Παύλου Μάτεσι / Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν – σκηνή Φρυνίχου, 2017-2018
  • Θα ονειρεύεσαι πάλι μια καινούρια φορεσιά / Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες, 2018

Πληροφορίες:

Τόπος: Αιόλου 68, Κέντρο Αθήνας.
Περίοδος εργαστηρίου: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 – Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019.
Ημέρες εργαστηρίου: Σάββατο
Ωράριο: 15:00 – 18:00
Σύνολο ωρών διδασκαλίας: 36 ώρες
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: theros.info@gmail.com

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά. Ανήσυχο πνεύμα από παιδί διαβάζω ό,τι πέσει στα χέρια μου. Επιδιώκω την διαρκή ενημέρωση. Αγαπώ το θέατρο. Λατρεύω τα βιβλία -και κάπως έτσι έγινα Φιλόλογος!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG