Διήμερο Εργαστήρι Κουκλοπαιχτικής με τους Fly Theatre

Εργαστήρι Κουκλοπαιχτικής

Διήμερο Εργαστήρι Κουκλοπαιχτικής

με τους Fly Theatre

στο Θέατρο Τ

 

 Μετά την επιτυχία του εργαστηρίου κατασκευής μάσκας με τη master του είδους στην Ελλάδα Μάρθα Φωκά, το Θέατρο Τ διοργανώνει διήμερο εργαστήρι κουκλοπαιχτικής με εισηγητές τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου της θεατρικής ομάδας Fly Theatre. Το εργαστήρι πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, 10:00 – 15:00, στο Grey Studio.

 

Περιγραφή εργαστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι η εμψύχωση κούκλας και υλικών και στόχος του η διερεύνηση των παρακάτω θεμάτων:

  • Βασικές πρακτικές εμψύχωσης κούκλας με την τεχνική bunraku(σχέση χειριστών, αναπνοή, εστίαση).
  • Τρόποι που μια κούκλα μπορεί να μας πει μια ιστορία χωρίς κείμενο.
  • Τρόποι ενσωμάτωσης του κουκλοθέατρου στη θεατρική διαδικασία.
  • Τρόποι αξιοποίησης της κουκλοπαιχτικής ως εργαλείο διήγησης (τι φέρνει σε μια ιστορία και πως μπορεί να εμπλουτίσει μια παράσταση χωρίς να επιβάλλει μια περιττή θεατρική γλώσσα).
  • Εμψύχωση καθημερινών αντικειμένων και εναλλακτικές μορφές κουκλοπαιχτικής (τι μπορεί να «γίνει» κούκλα).
  • Μονόλογοι και διάλογοι μεταξύ μαριονετών και ανθρώπινου στοιχείου/ηθοποιών.

 

Οι Fly Theatre

Η θεατρική ομάδα Fly Theatre αποτελείται από τους Robin Beerκαι Κατερίνα Δαμβόγλου και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά από δύο χρόνια εκπαίδευσης στη μέθοδο Lecoq (LISPA) και με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα συνεργάστηκε με καταξιωμένες ομάδες θεάτρου και κουκλοπαιχτικής, όπως οι Complicite, οι Blind Summit και οι Theatre Rites. Οι FlyTheatre έχουν στο ενεργητικό τους τις θεατρικές παραστάσεις «Η Τέλεια Συνταγή», «Αγγελική» και «Frida Κι Άλλο». Το κουκλοθέατρο αποτελεί σημαντικό μέρος της δημιουργικής διαδικασίας της ομάδας, στόχος της οποίας είναι ένα θέατρο όπου κάθε στοιχείο που το απαρτίζει είναι εξίσου σημαντικό, ενώ όλα μαζί δένονται αρμονικά με σκοπό να πουν μια ιστορία, καλά και με νόημα.

Οι Fly Theatre έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία (Little Angel, Rich Mix, English National Opera), Ολλανδία (de Nederland se Opera), Ιταλία (Σκάλα του Μιλάνου) και Γαλλία (Όπερα Νουβέλ της Λυών, Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς).

Εργαστήρι Κουκλοπαιχτικής

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημέρες & ώρες εργαστηρίου: 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου, 10:00-15:00

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου:Grey Studio, Λεωνίδα Ιασωνίδου 11, 546 35, Θεσσαλονίκη

Κόστος συμμετοχής: 90€

Προσφορά earlybird80€ για εξόφληση έως και 16/3

Φόρμα συμμετοχής:https://goo.gl/XupUAB

Facebook event: https://goo.gl/2TnSLC

Περισσότερα:www.theatrot.gr | info@theatrot.gr| 2310 854 333

 

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και περιορισμένων θέσεων,

δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ:https://goo.gl/XupUAB


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;