” Ανοιχτή Τέχνη ” σεμινάριο “Το Κείμενο και ο Ηθοποιός”

Ο χώρος ” Ανοιχτή Τέχνη ” βρίσκεται από το 2012 στο κέντρο της Αθήνας στην Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2 στο Σύνταγμα. Η ” Ανοιχτή Τέχνη ” ιδρύθηκε από τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ασωνίτη το 2012 και διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Αρκετά τα σεμινάρια της “Ανοιχτής Τέχνης ” έχουν πραγματοποιηθεί από σπουδαίους ανθρώπους των τεχνών και του πολιτισμοί. Μερικοί από τους οποίους έχουν διδάξει  είναι ο Βασίλης Βασιλικός, Βασίλης Κατσικονούρης, Αλέξανδρος Ασωνίτης , Κώστα Γεωργουσόπουλος κ.α.

Στην “Ανοιχτή Τέχνη ” διοργανώνονται σεμινάρια για το θέατρο, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τη φιλοσοφία, αλλά και για τη μουσική, ΜΜΕ, κινηματογράφο κ.α. Ένα από τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται και αφορά το θέατρο είναι το σεμινάριο του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου με θέμα “ Το Κείμενο και ο Ηθοποιός “. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο στη Σόφια. Ενώ τώρα σπουδάζει Κοινωνική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος του “Θεάτρου ΣΥΝ ΚΑΤΙ – σύνολο τέχνης”. Διδάσκει υποκριτική από το 1996. Έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα κυρίως ρεπερτορίου. Έχει παίξει στον κινηματογράφο (Μελισσοκόμος κ.α.), στη τηλεόραση (Βέρα στο Δεξί κ.α.). Έχει σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις όπως ” Σωτηρία με λένε “, “Απολογία Σωκράτους” κ.α.

Το σεμινάριο “Το κείμενο και ο Ηθοποιός” αφορά ηθοποιούς,  σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς, μαθητές δραματικών σχολών και θεατρικών εργαστηρίων, και φιλόλογους. Ως σκοπό έχει την προσέγγιση και μελέτη ενός κειμένου από τον ηθοποιό. Συγκεκριμένα αφορά την προσέγγιση και μελέτη ενός ρόλου με αληθοφάνεια και πειστικότητα υποκριτικής. Οι ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να έχουν κάνει κάποια προετοιμασία εκ των προτέρων. Τα κείμενα θα δοθούν στο πρώτο μάθημα.

” Ανοιχτή Τέχνη “

Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλ. 210 32 27 188

http://www.anoixtitexni.gr/

Πληροφορίες σεμιναρίου:

http://www.anoixtitexni.gr/seminaria/to-kimeno-ke-o-ithopios/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;