Art Light Festival: Πρόσκληση Συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων στο Θέατρο 104

SHARE


1ο Φεστιβάλ Μονολόγων

– τον Ιούνιο στο ΘΕΑΤΡΟ 104 –

 

 

Η RM LIGHT, διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ μονολόγων «Art Light Festival», από 5 έως 20 Ιουνίου 2019, στο ΘΕΑΤΡΟ 104 και προσκαλεί συγγραφείς και επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς να λάβουν μέρος.

Η ιδέα του φεστιβάλ είναι να φιλοξενήσει αφενός μεν έργα πρωτότυπα σε πρώτη παρουσίαση αφετέρου δε, διασκευές εμπνευσμένες από κάποιο βιβλίο, ταινία, θεατρικό κείμενο, ποίημα, διήγημα κλπ., που τονίζουν όμως εμφανώς μια νέα οπτική τους.

Κατάθεση των συμμετοχών έως  25 ΜΑΪΟΥ 2019 με email στο: artlightfestival@gmail.com

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • Για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ: χρηματικό βραβείο στον συγγραφέα 500 ευρώ και ανέβασμά του σε επαγγελματική θεατρική σκηνή την σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT.
  • Για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: χρηματικό βραβείο στον ηθοποιό 500 ευρώ και συμβόλαιο για την θεατρική σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT για να συμμετάσχει σε μία από τις παραγωγές της.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος; Επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες, χωρίς όριο ηλικίας και για τις δύο κατηγορίες βράβευσης.

Τι είδους έργα διαγωνίζονται;  Μονόλογοι διάρκειας maximum 45 λεπτών (είτε απόσπασμα είτε ολοκληρωμένο έργο). Τα έργα που διαγωνίζονται για την συγγραφή πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά σε επαγγελματική σκηνή και μπορούν να είναι απόσπασμα ή ολόκληρο έργο που να μην ξεπερνάει όμως την διάρκεια των 45 λεπτών. Οι ηθοποιοί που διαγωνίζονται για την ερμηνεία μπορούν να παρουσιάσουν εμπνευσμένες διασκευές από άλλους μονολόγους, θεατρικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, βιβλία, ταινίες κλπ., τονίζοντας μια νέα οπτική τους.

Advertisement

Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή είναι απαραίτητη η υποβολή μέσω email των παρακάτω:

  • Σύντομης περίληψης του έργου (έως 150 λέξεις)
  • Ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιδέας τους
  • Βιογραφικά συντελεστών
  • 2-3 φωτογραφίες της παράστασης σε ικανοποιητική ανάλυση και βίντεο μέγιστης διάρκειας 60΄΄ αν υπάρχει.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος για κάθε αίτηση ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40€), είτε διαγωνίζεται για μία κατηγορία είτε και για τις δύο κατηγορίες.

Ανάδειξη νικητή: Νικητής αναδεικνύεται ο ηθοποιός και ο συγγραφέας που θα κερδίσουν τους περισσότερους ψήφους του κοινού και της επιτροπής.

Εμείς, στο  «Art Light Festival» φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μία κοιτίδα δημιουργικότητας και πειραματισμού για τους ηθοποιούς και τους νέους συγγραφείς του θεάτρου. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό πρωτότυπα και πρωτοπαρουσιαζόμενα έργα μονολόγων, φτιαγμένα με την δημιουργική φαντασία και την προσωπική καλλιτεχνική ματιά τους. Επιπλέον, οι διαγωνιζόμενοι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την πολύ-επίπεδη οπτική ενός έργου και να την παρουσιάσουν με κάθε ανατρεπτική διάθεση, χωρίς περιορισμούς ή ταμπού.

Συμμετοχές ΜΕΧΡΙ 25/5/2019 στο email: artlightfestival@gmail.com

*Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση συμμετοχής:

https://artlightfestival.weebly.com/

https://www.facebook.com/artlightfestival

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΘΕΑΤΡΟ 104

 Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 5 – 20 Ιουνίου 2019

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλλιτεχνική φύση και γενικότερα, ανήσυχο πνεύμα. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό φαγητό, τις συναυλίες και το θέατρο. Φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών στην Αθήνα και χαοτική όσο δεν πάει!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG