Τα στοιχειώδη σωματίδια του Μισέλ Ουελμπέκ

Τα στοιχειώδη σωματίδια

[punica-dropcap]Έ[/punica-dropcap]χοντας μαγέψει το κοινό με το 2666 του Ρομπέρτο Μπολάνιο, που παρακολουθήσαμε πέρυσι, ο τριαντάχρονος Ζυλιέν Γκοσλέν (Julien Gosselin), από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους Γάλλους σκηνοθέτες, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τα Στοιχειώδη σωματίδια του βραβευμένου, αλλά και αμφιλεγόμενου Μισέλ Ουελμπέκ (1998).

«Όλοι μας είμαστε η σημερινή εκδοχή του Μισέλ και του Μπρουνό»

Ένα κλασικό οικογενειακό μυθιστόρημα εκσυγχρονίζεται υπό το φως του μεταμοντερνισμού. Δέκα ηθοποιοί καλούνται να γίνουν αφηγητές της ιστορίας του Μισέλ και του Μπρουνό. Ο πρώτος είναι σεξουαλικά καταπιεσμένος, ενώ ο δεύτερος σεξομανής. Η  καταλυμένη δυτική κοινωνία ενσαρκώνεται στα πρόσωπα των δύο βασικών πρωταγωνιστών. Στον κόσμο τους δεν υπάρχει αγάπη, κατανόηση ή στοργή. Οι άνθρωποι φοβούνται αντί να αγκαλιάσουν το διαφορετικό. Ο Γκοσλέν ακροβατεί ανάμεσα στο βιολογικό και το  κοινωνικό φύλο, αψηφώντας τις εκάστοτε νόρμες και επιδιώκοντας μία θέση ανάμεσα στους ριζοσπαστικούς μενταμοντερνιστές της εποχής του.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Ζυλιέν Γκοσλέν
Φωτισμοί: Nicolas Joubert
Μουσική: Guillaume Bachele
Βίντεο: Pierre Martin
Επιμέλεια βίντεο: Jérémie Bernaert
Ήχος: Julien Feryn
Κοστούμια: Caroline Tavernier
Βοηθός σκηνοθέτη: Yann Lesvenan
Διαχείριση – Παραγωγή – Διανομή: Eugénie Tesson
Στήριξη περιοδείας: Emmanuel Mourmant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διανομή ρόλων:

Marine de Missolz, Joseph Drouet, Denis Eyriey, Antoine Ferron, Noémie Gantier, Alexander Lecroc-Lecerf, Caroline Mounier / Carine Goron, Victoria Quesnel, Géraldine Roguez, Guillaume Bachele / Maxence Vandevelde.

Πληροφορίες παράστασης

Διεύθυνση: Πειραιώς 260, Δ
 Ημέρες παραστάσεων: 29-30 Ιουνίου 2017
 Ώρα:20:00

Τιμές εισιτηρίων

​Κανονικό: Από 25€ έως 30€

Φοιτητικό: 15€

ΑΜΕΑ: 5€

Ανέργων: 5€

Έναρξη πρoπώλησης: 8 Μαΐου 2017

 

Τα στοιχειώδη σωματίδια


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνιος Κίτσιος

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας είπα να κάνω το come back στο περιοδικό που μου έδωσε τα φτερά για να πετάξω. Αν θα με χαρακτήριζα θα έβαζα πάντοτε το στερητικό -α από μπροστά. Πάμε να μιλήσουμε για πολιτισμό!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;