Συνάντηση στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ για το ΛΥΚΕΙΟΝ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Το ΛΥΚΕΙΟΝ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο που απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι να γίνει ένα διεθνές κέντρο πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα, όπως επίσης και μια πηγή πνευματικής και αναπτυξιακής τόνωσης για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ το Σάββατο 21/1/17 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το Λύκειο Επιδαύρου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τη Σύμβουλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Τζωρτζίνα Κακουδάκη παρουσία των σπουδαστών  και καθηγητών της Δραματικής Σχολής και  φοιτητών του ΑΠΘ.
Συνάντηση στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ για το ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Τί είναι το Λύκειον Επιδαύρου:

  • Ένα διεθνές κέντρο έρευνας και πρακτικής αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, που απευθύνεται σε σπουδαστές αρχαίου δράματος και νέους ηθοποιούς.
  • Ένα σημείο συνάντησης ηθοποιών, δραματουργών, σκηνοθετών, μουσικών, χορογράφων, καλλιτεχνών, αλλά και θεωρητικών του θεάτρου, ανθρωπολόγων, μουσικολόγων κ.α.
  • Ένας χώρος δημιουργικής συνύπαρξης παράδοσης και καινοτομίας, αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού με όχημα δύο εξίσου σημαντικούς πυλώνες: το αρχαίο δράμα και τον ηθοποιό

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ανοιχτούς χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για τις ανάγκες του καλοκαιρινού σχολείου, που θα συμπληρώνει και θα συμπληρώνεται από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος που θα φιλοξενούνται στο μεγάλο και στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου. Το φυσικό περιβάλλον και τα αρχαία, βυζαντινά αλλά και σύγχρονα μνημεία της περιοχής  που θα αποτελούν σημείο αναφοράς στη διαμόρφωση της διδασκαλίας και των δραστηριοτήτων του Λυκείου.

Το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα έχει προσανατολισμό άμεσα συνδεδεμένο με τις θεματικές που θα διδάσκονται στο Λύκειο, όπως:

  • πρώιμες και προαισθητικές μορφές θεάτρου
  • αναπαραστατικά έθιμα και τελετουργίες
  • παραδοσιακοί κυκλικοί χοροί
  • μουσικές παραστάσεις επηρεασμένες από την παράδοση κ.α

 

Advertisement

Για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού χαρακτήρα του αρχαίου δράματος, θα οργανωθούν δραστηριότητες αφιερωμένες στην παράδοση του θεάτρου της Ανατολής, όπως το θέατρο της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας.
Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών θεάτρου και δραματικών σχολών οι οποίες θα ανταλλάσσουν τη γνώση και την εμπειρία τους πάνω στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους δραματουργίας, υποκριτικής και σκηνοθεσίας, καθώς και η συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς, θεσμούς και πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας πολυφωνικός διάλογος πάνω σε θέματα της σύγχρονης έρευνας και της παράστασης του αρχαίου δράματος.

Ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές και τους φοιτητές.

Πληροφορίες για το Λύκειο Επιδαύρου
www.greekfestival.gr, epidauruslyceum@gmail.com, τηλ. 210 9282924

 

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Φοιτήρια του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τα γλυκά, τον καφέ, τον χειμώνα. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG