«Ροουζ» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: ένας τρανταχτός μονόλογος κοινωνικού δράματος

Επιμέλεια: Βαρβάρα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Γεωργιάδη

Η παράσταση «Ροουζ» ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με την μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Το «Ροουζ» αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Διαδραματίζει σκοτεινές πτυχές της ιστορίας, που ενώ της γνωρίζουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι μαζί τους.

Η πρωταγωνίστρια του έργου, Ροουζ, μία επιζήσασα Εβραία του Martin Sherman, εξιστορεί μέσα από τα μάτια της, την δική της κόλαση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εισβάλει βαθιά στον ψυχισμό του κοινού. Η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη και οι σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Καραγέωργου, παρά τη μηδαμινή κινησιολογία της ηθοποιού, καθήλωσε τους πάντες δια του λόγου. Η δύναμη του λόγου και η βαρύτητα της έκφρασης, τόσο στο πρόσωπο της, όσο και στη φωνή της, υπήρξε μία μοναδική θεατρική εμπειρία για τον καθένα ξεχωριστά. Καθώς, η οικειότητα και η αμεσότητα που διαπνεόταν εντός του χώρου, έκανε την ηθοποιό να θυμίζει μία γερασμένη φιγούρα που αφηγείται στα εγγόνια της, το βαρύ φορτίο του παρελθόντος.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη για δύο ώρες σχεδόν μας εξιστορεί την ζωή της Ροουζ με πάθος. Είναι ένας μονόλογος γεμάτος συναίσθημα, που αγγίζει αρκετές φορές τις πιο ευαίσθητες χορδές του θεατή. Βλέπουμε την Δέσποινα Μπεμπεδέλη να πάσχει πάνω στη σκηνή. Να βιώνει όλα τα συναισθήματα της ηρωίδας. Να γίνεται ένα με τον ρόλο. Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη γεμίζει την σκηνή με την ερμηνεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα ηχητικά εφέ συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργία των έντονων συναισθημάτων τόσο της  θλίψης όσο και της συμπόνιας.Τα φώτα δημιουργούσαν σκηνές και εικόνες στο μυαλό των ανθρώπων, σαν αέναο κινηματογραφικό φιλμ. Τα ηχητικά εφέ και οι μελωδίες, από την άλλη, υπήρξαν οι πινελιές της θεατρικής σύνθεσης, οι οποίες άμβλυναν την κορύφωση του συναισθήματος.

Η παράσταση «Ροουζ» είναι ένας τρανταχτός μονόλογος κοινωνικού δράματος, που κόβει την ανάσα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η παράσταση παρουσιάζεται από Τετάρτη ως Κυριακή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, για μόνο 40 παραστάσεις.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;