Τι θεατρικές παραστάσεις θα δούμε στη Θεσσαλονίκη;

πηγή: amazon.in
πηγή: amazon.in

Μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού και «φίμωσης» της τέχνης, τα θέατρα άνοιξαν και οι θεατρικές παραστάσεις ξεκίνησαν πάλι. Οι συνθήκες και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι, όπως πριν την έλευση του κορονοϊού. Αυτό όμως δεν τείνει να επηρεάσει τους αισθητικούς, καλλιτεχνικούς και παιδαγωγικούς στόχους του θεάτρου. Οι συντελεστές του χώρου περιμένουν το κοινό, ώστε να ενεργοποιηθεί αυτή η αμφίδρομη σχέση σκηνής – πλατείας.

Και αν ο Σεπτέμβρης έχει τη φήμη του μελαγχολικού μήνα, εμείς σας έχουμε θεατρικές προτάσεις για να περάσετε μοναδικά.

 

«Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο Δάσους

«Ελένη» του Ευριπίδη πηγή: ntng.gr
«Ελένη» του Ευριπίδη πηγή: ntng.gr

 

Πρώτη μας στάση, το θέατρο Δάσους, για την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Η παράσταση καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις παραστάσεις, 16/9 – 17/9 -18/9 ( ώρα 21:00) κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές και την υπόθεση του διαχρονικού αυτού έργου μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Κρατικού Θεάτρου

 

«Οι κυρίες της αυλής» στο θέατρο «Σοφούλη»

Δεύτερη στάση, θέατρο «Σοφούλη» για την παράσταση “Οι κυρίες της αυλής” σε σκηνοθεσία Άννας Δήμου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεατροφρένεια, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, τότε που οι άνθρωποι επικοινωνούσαν περισσότερο μεταξύ τους και οι αυλές ήταν κεντρικό σημείο συνάντησης.

Θεατρική διασκευή: Ανατολή Παλτατζίδου – Άννα Δήμου

Δύο τελευταίες παραστάσεις στις 18/9 & 19/9 , ώρα 21:00

(Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον σύλλογο Παιδικές Καρδιές )

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 

 

«Α τόσο καλά corona edition!» στο θέατρο «Αμαλία»

 

"Α τόσο καλά corona edition!" πηγή: thessalonikicityguide.gr
“Α τόσο καλά corona edition!” πηγή: thessalonikicityguide.gr

 

Τρίτη στάση, στο θέατρο «Αμαλία», όπου ο Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος στο πλαίσιο της διοργάνωσης: “Μαζί τους, κοντά τους” ( που έχει ως στόχο την συμπαράσταση των πυρόπληκτων Εύβοιας) θα παρουσιάσει αφιλοκερδώς την special solo παράστασή του: “Α τόσο καλά corona edition!”

Πρόκειται για stand up comedy , η οποία διακωμωδεί τα δεινά του κορονοϊού και τα κακώς κείμενα τόσο της καθημερινότητας μας όσο και των κρατικών θεσμών.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν είναι χρηματικό ποσό αλλά είδη πρώτης ανάγκης, τροφίμων, υγιεινής, φαρμάκων, αλλά και τροφές για κατοικίδια που θα αποσταλούν στα πυρόπληκτα χωριά της Β. Εύβοιας

Ημέρα / ώρα: 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Θεάτρου Αμαλία (2310 842509) για να πάτε την προσφορά σας και να παραλάβετε την πρόσκλησή σας.

 

«Τζόρνταν» στο θέατρο Αυλαία

παράσταση «Τζόρνταν» πηγή: avlaiatheater.gr
παράσταση «Τζόρνταν» πηγή: avlaiatheater.gr

 

Επόμενη στάση, θέατρο Αυλαία, για την παράσταση «Τζόρνταν» των Άννα Ρέινολντς, Μόιρα Μπουφίνι. Έναν χρόνο μετά, επιστρέφει και πάλι στην Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη.

Η Μαρία Κορινθίου, μέσα από έναν μονόλογο, ξεδιπλώνει την αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς.  Μιας παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, που συντάραξε την κοινή γνώμη της Βρετανίας την δεκαετία του ’80.

Στη παράσταση δανείζουν τις φωνές τους ο Τάσος Νούσιας και ο Γιάννης Αϊβάζης

Το «Τζόρνταν» έρχεται για 6 παραστάσεις, 24/9 -25/9 -26/9  &  1/10 – 2/10 – 3/10 ,  ώρα 21:00

Προπώληση: www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου 2310 230013

Πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 

«COVID-9» στο θέατρο «Σοφούλη»

παράσταση “COVID-9” πηγή: viva.gr
παράσταση “COVID-9” πηγή: viva.gr

 

Επιστροφή στο θέατρο «Σοφούλη» για το έργο “COVID-9” του Άνθιμου Κατιρτζόγλου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτότυπο έργο ψυχολογικού μυστήριου, εμπνευσμένο από την πανδημία του Covid-19.

Λίγα λόγια για το έργο

2019.. Κάτι συνέβη στον κόσμο μας…

2029… Η πανδημία έχει επιδεινωθεί. Κάθε χρόνο και ένας νέος ιός χτυπάει την πόρτα της ανθρωπότητας. Ένα αντρόγυνο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους αλλεπάλληλους ιούς και τη δεκαετή καραντίνα, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινή ζωή τους, αλλά και έναν άγνωστο που έχει εισβάλλει στο σπίτι τους. Η covid-19 ήταν μόνο η αρχή…

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Βαή, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Δημήτρης Ελιάς και Γιώργος Γκόντος (διπλή διανομή)

Πρεμιέρα: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο (εκτός 9/10) στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, έως 17/10/2021.

 

Παραστάσεις για παιδιά στην Θεσσαλονίκη

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός θεάτρου τους μικρούς μας φίλους.

 

«O Ραφτάκος των λέξεων» στο πολυλειτουργικό κέντρο « Θέατρο οδού Μοναστηρίου»

παράσταση " Ο Ραφτάκος των λέξεων" πηγή: artandlife.gr
παράσταση ” Ο Ραφτάκος των λέξεων” πηγή: artandlife.gr

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», ανεβάζει το έργο «Ο Ραφτάκος των λεξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”.

16/9 & 17/9 στο πολυλειτουργικό κέντρο « Θέατρο οδού Μοναστηρίου».

Είσοδος ελεύθερη, με τηλεφωνική κράτηση στο: 2310771033 (Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ – 14.00μμ). Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

«Η νίκη της Ελπίδας» στο Θέατρο «Σοφούλη»

παράσταση "Η νίκη της Ελπίδας" πηγή: pigolampides.gr
παράσταση “Η νίκη της Ελπίδας” πηγή: pigolampides.gr

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Σοφούλη» , ανοίγει την αυλαία  της με την παράσταση «Η νίκη της Ελπίδας». Έργο της Καλλιόπης Παπαδάκη, σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ελπίδα είναι ένα κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τον παππού και τη γιαγιά της. Μία μέρα αποφασίζει να κάνει την άρρωστη και να πάρει τον παππού της τηλέφωνο γιατί είναι σίγουρη πως θα τη λυπηθούν και θα πάνε σπίτι να τη δουν και να τη φροντίσουν, αφού οι γονείς της είναι στη δουλειά. Όμως ο παππούς και η γιαγιά έχουν κλείσει ραντεβού για να πάνε στον γιατρό για γενικές εξετάσεις. Ποιος θα καταφέρει να πάει στο σπίτι να τη δει; Να της κάνει παρέα; Σε τι μπελάδες μπορεί να την οδηγήσει αυτό το μικρό ψεματάκι; Και ποιους θα ανησυχήσει; Τι ρόλο παίζουν τα παιδιά θεατές σε όλη την παράσταση;

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11:30

Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης, Αναστασία Ευσταθοπούλου

Απαραίτητη η ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίων.

Προπώληση: viva.gr και goldmall.gr

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του θεάτρου: 2310423925 και στο www.theatrosofouli.gr

 

Όλες οι παραστάσεις που σας προτείναμε έχουν να σας δώσουν κάτι διαφορετικό. Όποια απ’ αυτές και αν επιλέξετε, σας ευχόμαστε καλή θέαση!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

ΡΕΝΙΑ ΑΔΑΜ

Απόφοιτη Θεατρικών σπουδών ΑΕΙ Πατρών. Η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, είναι μια πρό(σ)κληση να ανακαλύψεις τον εαυτό σου...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;