Δηλητήριο της Λοτ Φέικεμανς στο Θέατρο Faust

 Δηλητήριο

Στο Θέατρο Faust πρόκειται να στάξει δηλητήριο από τις 21 Απριλίου έως και τις 28 Μαΐου, με συνεργό- σκηνοθέτη τη Ρούλα Πατεράκη. 
Γραμμένο το 2009, το «Δηλητήριο» ( Gif ) έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και την Αυστρία ενώ παράλληλα έλαβε διεθνή αναγνώριση. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη, από τις 21 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου, στο θέατρο FAUST.
Δηλητήριο
Η δραματική διένεξη μίας γυναίκας και ενός άντρα που τους χτύπησε ο θάνατος.
Ένα επαρχιακό, ολλανδικό νεκροταφείο σε πλήρη εγκατάλειψη. Μία αίθουσα δεξιώσεων, μουσείο μνήμης για εκείνους που θρήνησαν νεκρούς.
Όλα ξεκίνησαν από το γράμμα που έστειλε Εκείνη σ’ Εκείνον. Τον καλεί να παραστεί, μετά από 10 χρόνια απουσίας, στην ανακομιδή αγαπημένου προσώπου.
Σ’ αυτή την παρατημένη αίθουσα όπου τρύπωσαν τα βρύα και τα χώματα, οι δύο πρώην σύντροφοι, θα αναμοχλεύσουν τα παλιά τους πάθη και μέσα από τη μνήμη θα επιστρέψουν στον καταλυτικό τους πόνο, που κάποτε τους χώρισε και που τώρα τους καλεί σε μια καινούργια αναμέτρηση.
Ένας  άντρας και μια γυναίκα.  Ένας ήσυχος τόπος κάπου στην Ολλανδία.  Μετά από δέκα χρόνια ξαναβρίσκονται. Πως θα τελειώσει αυτό το παράδοξο θεατρικό παιχνίδι που κρύβει ένα μυστικό ;
Δηλητήριο

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία / Σκηνικό περιβάλλον: Ρούλα Πατεράκη
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Ηχητικό περιβάλλον: Κώστας Σουρβάνος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθυμία Δραμαλή
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Γιώργος Ζάμπας
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

Παίζουν:
Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Εύρη Σωφρονιάδου, Σπύρος Βάρελης

Από 21 Απριλίου έως 28 Μαΐου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις  21.00.

Διεύθυνση: Καλαμιώτου 11, Αθήνα 105 60

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0323 4095

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Τιμές εισιτήριων: Κανονικό:12€, Φοιτητικό 10€, 5€ (άνεργοι, ατέλειες)

Ώρες παραστάσεων: 9:00 μ.μ

Διάρκεια: 90 λεπτά

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πολύμνια Συνοδινού

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;