Το Από Μηχανής συστήνει Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα από νέους Έλληνες συγγραφείς

Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

 Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

Το Θέατρο Από Μηχανής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μυλωνά, θα φιλοξενήσει 29/09-01/10/2017 θεατρικό φεστιβάλ, με άπαικτα μονόπρακτα των συγγραφέων του 1ου Studio Συγγραφής του Εθνικού.

Με αφορμή μία ιδέα της Βάνας Πεφάνη και του Αναστάση Πινακουλάκη, σας παρουσιάζουμε τη νέα συγκομιδή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, σε μία προσπάθεια επικοινωνίας των συγγραφέων με την θεατρική πρακτική.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι:

– να συστήσει στο θεατρόφιλο κοινό νέους θεατρικούς συγγραφείς

– να αναδείξει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα δείγματα της σύγχρονης εγχώριας δραματουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

– να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στους συγγραφείς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του θεάτρου (σκηνοθέτες, παραγωγούς κ.α.)

– και τελικά να βοηθήσει στην προαγωγή του νέου ελληνικού έργου

Η παρουσίαση των θεατρικών έργων θα γίνει σε μορφή αναλογίου και την ευθύνη κάθε παρουσίασης θα φέρει ο εκάστοτε συγγραφέας.

 

Λίγα λόγια τα συμμετέχοντα έργα:

Δαμιανός Αγραβαράς – Heaven

Ένα ζευγάρι θα ζήσει τον δικό του εφιάλτη στην προσπάθειά του ν’ αγγίξει το όνειρο, να δει τον παράδεισο. Αλλά μήπως εκεί που τελειώνει ο παράδεισος του ενός ξεκινά η κόλαση του άλλου;

Σοφία Βασιλαντωνάκη – α-νεφέλες

Ένας και Μία αγαπιούνται και μοιράζονται μια ανέφελη ζωή χωρίς προβλήματα, χωρίς καθημερινότητα. Τα σύννεφα θα εμφανιστούν όταν η τέλεια ζωή δεν είναι αρκετή για έναν από τους δύο.

Γρηγόρης Δροσίδης – Μπούκα Μάλεβιτς

Μια φαινομενικά αποτυχημένη διάρρηξη αποκτά άλλη διάσταση μετά την ανακάλυψη ενός ασυνήθιστου πίνακα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την εμφάνιση του ιδιοκτήτη του σπιτιού και ο πίνακας μετατρέπεται σε μήλο της Έριδος, με διαφορετική αξία για κάθε διεκδικητή

Γεωργία Κούρτη – September

Η Βάλια στα δεκαέξι, εκείνος στα σαράντα. Εκείνη μαθήτρια, εκείνος καθηγητής της στα Μαθηματικά. Θα την ακολουθεί για πάντα. Μπορεί ο απόλυτος κι άνευ όρων έρωτας να χωρέσει σε μαθηματικές πράξεις κι αστερισμούς; Πόσο ροζ χωράει στην εξίσωση του Όιλερ;

Ηλίας Μαρούτσης – Το τραύμα

Τρία πρόσωπα, τρεις ιστορίες, ένα τραύμα μου μετατοπίζεται και επανέρχεται μέχρι να βρει δικαίωση. Ένα άρρωστο παιχνίδι ή μια βαθιά διαδικασία κάθαρσης και εξιλέωσης; Tρεις φίλοι επινοούν ιστορίες με αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Κάθε φορά ένα διαφορετικό πρόσωπο φέρει το τραύμα και προσπαθεί να φέρει στο φως αυτό με το οποίο κανείς τους δεν μπορεί να αναμετρηθεί.

Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης – Οικόσιτο

Μια σωστή ελληνική οικογένεια αποτελείται από μία μαμά και την κολλητή της φίλη, έναν μπαμπά που λιποθυμά οικειοθελώς, ένα γιο που αφήνει έγκυο την κόρη του γειτόνου κι ένα γατί ψόφιο… τελείως ψόφιο. Η καλοτυχία για την οικογένεια είναι θέμα σήψης.

Αναστάσης Πινακουλάκης – Πεδίον του Άρεως

Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία του Έλιο και του Μουστάφα, ανήλικων μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα του 2017 αναζητώντας το Δυτικό Όνειρο.

Αλεξάνδρα Πιπλικάτση – Αθανασία

Ένας συγγραφέας γράφει αναζητώντας την αθανασία. Η Αθανασία, μπροστά στο παράθυρο, μετράει τους χτύπους της ζωής. Η Ζωή εμφανίζεται πάντα απρόσκλητη. Ο Ερμής έρχεται για να εκτελέσει μια περίεργη εντολή. Ξημερώματα της μέρας των ψυχών, ο συγγραφέας θα συναντήσει για τελευταία φορά την Αθανασία και θα κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του.

Μαίρη Σάββα – Περί Υποταγής

Το πείραμα υπακοής του Μίλγκραμ γίνεται αφορμή για ενδοσκόπηση. Τελικά όλοι μας μπορούμε να γίνουμε πειθήνια όργανα μιας «εξουσίας», εάν οι συνθήκες μας πιέσουν κατάλληλα…

Νατάσα Σίδερη – Το κοινό καλό

Μια αιφνιδιαστική απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα πιάνει τους πολίτες εξ απροόπτου. Καθώς τα σκουπίδια στους δρόμους συσσωρεύονται, κι οι αρρώστιες προσβάλλουν τα πρώτα τους θύματα, η κοινωνία καλείται ν’ αποφασίσει αν θα εμμείνει στις αξίες του πολιτισμού, ή αν θα υποκύψει στο ένστικτο του ζώου που απειλείται.

Δημήτρης Φούτσιας – Ευχαριστήριος Λόγος

Μια Οικογένεια. Σαν Οικογένεια. Η Οικογένεια! Η Οικογένεια; Οικογένεια. Καμιά φορά παίρνει μια ζωή για να μαθευτεί ένα μυστικό. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πεις από καρδιάς ένα ευχαριστώ.

Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

Info:

Έντεκα Άγνωστα Μονόπρακτα

Πότε: 29/09/2017-01/10/2017

Που: Από Μηχανής, Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Τι: Δραματοποιημένο αναλόγιο

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Πινακουλάκης Αναστάσης (τηλ: 6979434100)

Εισιτήρια: 5 (γενική), 10 (day pass)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;