Πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων έως τον Ιούνιο στο Θέατρο Τ

Πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων έως τον Ιούνιο

Θέατρο Τ

Δυναμικά ξεκίνησε το 2018 για το Θέατρο Τ, με την παράσταση Γυάλινος Κόσμος του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή να σημειώνει μεγάλη επιτυχία και συνεχή sold out από την ημέρα της πρεμιέρας της (25 Δεκεμβρίου 2017) μέχρι σήμερα.Το ίδιο δυναμική προβλέπεται και η συνέχεια,με ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικά ανήσυχο και πολυποίκιλο, αλλά και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με εργαστήρια και σεμινάρια που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της θεατρικής δημιουργίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Θεάτρου Τ έως τον Ιούνιο:

Παραστάσεις

Φεβρουάριος

Tennessee Williams, Γυάλινος Κόσμος

Έως και τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι παραστάσεις για το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του TennesseeWilliams, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Γιώτα Φέστα, Χρήστο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Συναπίδου και Δημήτρη Κρίκο.

Παραστάσεις: Παρασκευή 21:30 | Σάββατο 18:00 & 21:30 | Κυριακή 19:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

*Ελάχιστα διαθέσιμα εισιτήρια.

**Αγορά εισιτηρίων μέσω viva.gr: https://goo.gl/97EnFA

Πρόγραμμα παραστάσεων

Νίνας Ράπη, Splinters

Επτά μονόπρακτα γραμμένα με χιούμορ που επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε. Μετά τη θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς στο ASmallArgoFullofArtστην Αθήνα, το νέο έργο της ΝίναςΡάπη παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ. Παίζουν: ΝίκοςΒατικιώτης, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Γυφτάκη και Νίκος Τσολερίδης.

Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 21:30 | Τετάρτη 22:00

*Αγορά εισιτηρίων μέσω viva.gr: https://goo.gl/CAkjTq

Πρόγραμμα παραστάσεων

Μάρτιος

Federico Garcia Lorca, Περλιμπλίν και Μπελίσα

Η Ομάδα Τέχνης Oberon από τη Θεσσαλονίκη μας ταξιδεύει στον ποιητικό κόσμο του FedericoGarciaLorcaμέσα από την ερωτική ιστορία του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα, ένα έργο που παντρεύει το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέκου Σπυριδάκη, με τους Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή, Δήμητρα Πάσιου και Σοφία Σασλή.

Παραστάσεις:Από τις 9/3 | Παρασκευή-Σάββατο 21:30 | Κυριακή 21:00

 

Γεωργίας Βεληβασάκη, Κοντσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε

Μια μουσικοθεατρική performanceμε ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Το κείμενο της Γεωργίας Βεληβασάκη «συνομιλεί» με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Ελύτη, Σεφέρη, Καρβελά, Kant, Χειμωνά, Πλάτωνος, Κορνάρου, Παναγιωτίδη, Bishop, Pessoaκαι Borges, ενώ ακούγονται μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, τάνγκο, φλαμένκο και άλλα στίγματα.

Παραστάσεις:12-27/3 | Δευτέρα-Τρίτη 21:30

Πρόγραμμα παραστάσεων

Απρίλιος

Ζοέλ Πομερά, Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Μετά το Τέλος του Παιχνιδιού του Σάμουελ Μπέκετ, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει με ένα έργο που μιλά για το αδιέξοδο της αγάπης, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Παραστάσεις: Από τις 13/4 | Παρασκευή-Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00

 

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Εξομολογήσεις

Τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. Τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν τις εικόνες του λόγου του Παπαδιαμάντη, ενώ η μουσικός επί σκηνής Έλσα Μουρατίδου ντύνει την παράσταση με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους ιδιαίτερου αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα.

Παραστάσεις:Από τις 11/4 | Τετάρτη-Πέμπτη 21:30

 

Μάιος

 Terraforming Arts Laboratorium, Marie-Fragment

Η γερμανο-αυστριακή θεατρική ομάδα Terraforming Arts Laboratorium (T.A.L.) με έδρα τη Βιέννη έρχεται στη σκηνή του Τ για δύο μόνο παραστάσεις, παρουσιάζοντας ένα έργο για την απώλεια σε σκηνοθεσία του Αριστοτέλη Χαϊτίδη.

Παραστάσεις: 21-22/5 | Δευτέρα-Τρίτη 21:30

Πρόγραμμα παραστάσεων

Fly Theatre, Frida κι άλλο

Μετά την Αγγελική που παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 2016, οι FlyTheatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και RobinBeer) επιστρέφουν στη σκηνή του Τ για μία εβδομάδα με τη νέα τους δουλειά που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Παραστάσεις: 28/5-1/6 | ΔΕ-ΤΡ-ΤΕ-ΠΕ-ΠΑ 21:30

 

Θέατρο για παιδιά

 Κοπέρνικος, Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων

Έως και τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι περιπέτειες του κυρίου Κιχ, της ευρηματικής παράστασης της ομάδας Κοπέρνικος που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική παντομίμα και τους προ-ηχογραφημένους ήχους.

Παραστάσεις: Κυριακή 12:00

 

Μικρός Βορράς, Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλοπούλα Ροδογάλη

Ένα παραμύθι που, διατηρώντας το αυθεντικό μικρασιατικό γλωσσικό ιδίωμα, αφηγείται τις περιπέτειες της βασιλοπούλας Ροδογάλης που, μετά τον θάνατο του πατέρα της, διώχνεται από τις κακές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σε έναν μικρό πύργο. Σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, η παράσταση θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ για όλο τον Μάρτιο.

Παραστάσεις: Κυριακή στις 18:00

Πρόγραμμα παραστάσεων

Εργαστήρια/Σεμινάρια

  • Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη συγγραφέα ΝίναΡάπη: 3 & 4/2
  • Εργαστήρι Εμψύχωσης Μάσκας με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 26/2 – 19/3
  • Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας με τη Μάρθα Φωκά: 30/3 – 1/4
  • Εργαστήρι Δραματουργικής Ανάγνωσης με τη θεατρολόγο Αμαλία Κοντογιάννη: 23/4 – 14/5
  • Εργαστήρι Κλόουν «Η Τέχνη του να είσαι ηλίθιος» με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 21/5 – 11/6

Πρόγραμμα παραστάσεων

Πληροφορίες για το Θέατρο Τ Πρόγραμμα παραστάσεων

Διεύθυνση:Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 854 333

Website:www.theatrot.gr

Facebook:www.facebook.com/theatrot

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής: Λία Κεσοπούλου, info@theatrot.gr, 6971 95 95 29

Πρόγραμμα παραστάσεων Πρόγραμμα παραστάσεων Πρόγραμμα παραστάσεωνΠρόγραμμα Πρόγραμμα παραστάσεωνπαραστάσεωνΠρόγραμμα παραστάσεωνΠρόγραμμα παραστάΠρόγραμμα παραστάσεωνσεων


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καστανάρα Μαρία

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;