ΑNY ONE στον χώρο τέχνης Artiria Athens για 6 μόνο παραστάσεις

ΑNY ONE

ΑNY ONE

Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος,

Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

20-21-22 & 27-28-29 Απριλίου 2018, στις 21:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Artiria Athens
Λεωχάρους 13, Αθήνα

 

                          «Δεν υπάρχουν ούτε δυο άνθρωποι στον κόσμο που
να βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο»,
Johann Wolfgang Goethe

Μετά την πρόσφατη συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη και τις δύο τελευταίες προσωπικές της δουλειές  On Hope (2016, MIR FESTIVAL σε συνεργασία με το Ελβετικό project  The Art of A Culture of Hope) και Me on Top (2015, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση/Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων και στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) η Άρτεμις Λαμπίρη επανέρχεται με το Any One, αυτή τη φορά, με στόχο τη διερεύνηση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου μέσα στο «όλον».

Η παράσταση Any One θα παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Artiria Athens για 6 μόνο παραστάσεις, στις 20-21-22, 27-28 και 29 Απριλίου 2018.

Τι σημαίνει να είσαι ο ένας του εαυτού σου;

Το σημείο εκκίνησης αυτής της δουλειάς είναι ο κάθε άνθρωπος. Το ΑΝΥ ΟΝΕ εστιάζει στην έννοια της μοναδικότητας, εξετάζοντάς τη σε διαφορετικές δομές, σχέσεις και απρόσμενες στιγμές.

Τέσσερις χορευτές συνυπάρχουν στο χώρο, κινούνται μαζί, ίσως και με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαλέγουν ο καθένας για τον εαυτό του τη διαδρομή που ακολουθεί. Οι επιλογές τους διαμορφώνουν τους χαρακτήρες και τις σχέσεις που δημιουργούν. Ισορροπούν μεταξύ του προσωπικού και του κοινωνικού “εγώ”.

Το ANY ONE είναι ένα χορογραφικό έργο που μοιάζει οικείο, σα να έχει ήδη βιωθεί, αλλά καταφέρνει να αφήσει το απρόσμενο και το απροσδόκητο να υπάρξει. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο κάθε ένας θα μπορούσε να συμμετάσχει και το αποτέλεσμα θα ήταν πάντα τόσο διαφορετικό, όσο και όμοιο.

Μινιμαλιστικό και διαπεραστικό, το κομμάτι φανερώνει την πολυπλοκότητα του ενός, του καθενός.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Χορογράφου:

Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία,  την Ολλανδία και την Ισπανία.

Μερικές απ’ τις παραγωγές είναι: On Hope (2016) “Me On Top” με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος ΝΕΟΝ (2015), “META” (2014), “FREMD” (2014), “Ανάμεσα” (2012-2013), “(YX)^2” (2012), “Fallinginlove” (2011).

Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2016), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση (2015), το φεστιβάλ Δημητρίων το 2013, στο ARCfestival το 2014, κ.α.

Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ’ το 2012 και πρόσφατα συνεργάστηκε με την όπερα της Λυρικής Σκηνής για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη.

, χρήσιμοι σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/MANdancecompanyArtemisLampiri
https://vimeo.com/artemislampiri
https://www.youtube.com/user/artemislampiri
Χάρτης Τοποθεσίας: https://goo.gl/maps/KxADgrMCvGn

 


Συντελεστές:

Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Δραματουργία: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Μουσική: Χρήστος Καλκάνης

Εικαστικό Περιβάλλον/Φωτογραφίες: Διονύσης Τσούσης –Baobab Cooperativa

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Επικοινωνία με τον Τύπο: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

 

Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

Παραγωγή MAN dance company

 

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

 

Info:

Τοποθεσία: Artiria Athens, Λεωχάρους 13, Αθήνα
Ημερομηνία: 20-21-22 & 27-28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, στις 21:30. Διάρκεια: 50΄
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 6946605148
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ
Λόγω της μικρής χωρητικότητας, συστήνεται η κράτηση θέσεων


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;