“Lasciatemi cantare” – μια μαγική Ιταλική μουσική διαδρομή που βιώσαμε στο “El Convento del Arte”

Lasciatemi cantare

“Lasciatemi cantare” σημαίνει στα ελληνικά “Επιτρέψτε μου να τραγουδήσω”Όμως σε ποιον άραγε θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε να τραγουδήσει? Μα φυσικά σε εκείνον τον άνθρωπο που εκ γενετής φέρνει μέσα του ένα μουσικό καλλιτεχνικό στίγμα που μέσα από τα χρόνια, με σπουδές και σκληρή δουλειά πολλαπλασίασε, τιθάσευσε, μετατρέποντάς το σε αναπόσπαστο κομμάτι της ατομικής υπόστασης του.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα ακούγοντας ένα τέτοιο άνθρωπο να τραγουδάει? Η φωνή, τα τραγούδια και η μουσική που τα συνοδεύουν γίνονται η δική μας εσωτερική φωνή που δημιουργεί και φωτίζει ένα μονοπάτι που οδηγεί και αγγίζει προσωπικά συναισθήματα που δεν γνωρίζουμε ή δεν τολμούμε να εκφράσουμε.

Έτσι ακριβώς το “Lasciatemi cantare” ενήργησε ως αρωγός μιας πλούσιας γκάμας συναισθημάτων που μας πρόσφερε πληρότητα, μυρωδιές και εικόνες από μια πανέμορφη χώρα, την γειτονική μας Ιταλία.

Το “Lasciatemi cantare” αποτελεί μια από τις μουσικές ενότητες ενός ευρύτερου μουσικού συνόλου που ονομάζεται «Ολες του κόσμου οι μουσικές». Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του μουσικού project είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος , ταλαντούχος άνθρωπος με πολυετή εμπειρία στο χώρο του καλλιτεχνικού στερεώματος ο Πάνος Αμαραντίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lasciatemi cantare

Μέσα από μουσικές περιπλανήσεις χωρών όπως της  Ιταλίας, Αμερικής, Ισπανίας, Γαλλίας μα και της Ελλάδας,  ακούγοντας έστω και μια από τις παραπάνω ενότητες  το προσωπικό μήνυμα του δημιουργού είναι ξεκάθαρο: η μουσική είναι ένα μέσο που φέρνει στην επιφάνεια υποκείμενα συναισθήματα, μας συστήνει από κοντά τα ασυνείδητα στοιχεία της προσωπικής συναισθηματικής μας δομής. Μας υποδεικνύει ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αφού τα συναισθήματα γνώριμα και μη είναι πάντα τα ίδια, συνεπώς η μουσική δεν είναι παρά μια γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν εξίσου ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης – ερμηνευτής ο Μέμος Μπεγνής. Γεμάτος συναίσθημα , μουσική παιδεία και υποκριτικό ταλέντο ερμήνευσε μοναδικά και μας ξανασύστησε γνωστές ιταλικές μελωδίες με τραγούδια από παλιούς μα και νεώτερους Ιταλούς ερμηνευτές όπως: Mina, Adriano Celentano, Al Bano & Romina Power, Nek, Eros Ramazzoti, Giorgia, Laura Pausini, Anna Tatangelo και άλλους.

Lasciatemi cantare

Με την αισθαντική φωνή του,  το εξαιρετικό του ταλέντο , γεμάτος ερωτισμό, συγκίνηση μα και ρυθμό έγινε ο προσωπικός οδηγός μας σε αυτό το Ιταλικό μουσικό μονοπάτι. Ένα μονοπάτι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, αφού κομμάτι των μουσικών σπουδών έχουν γίνει στη Ιταλία, και που μέσα από αυτό μας μετέδωσε άμεσα και παγίωσε στην καρδιά μας το προσωπικό του ιταλικό μουσικό στίγμα.

Lasciatemi cantare

Σαφώς και από την βραδιά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις αφού δυο επίσης ταλαντούχα άτομα με καταπληκτικές φωνές η Μαρία Γραμψά και ο Πάνος  Παταγιάννης τραγούδησαν σαν guests επί σκηνής κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και όλα αυτά τα παραπάνω που έλαβαν χώρα? Μα φυσικά στο El Convento del Arte – στα ελληνικά το Μοναστήρι της τέχνης – ένας μοναδικός χώρος, βγαλμένος λες από ταινία εποχής, που φιλοξενεί όλους  εκείνους που έχουν κάτι μαγικό να εξομολογηθούν:  Μουσικούς, χορευτές, ακροβάτες, μάγους, performers….!!!!

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;