Τρεις αρθρογράφοι είδαν την παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» στο Πολυχώρο Vault

 Τι γίνεται όταν τρεις αρθρογράφοι παρακολουθούν την ίδια παράσταση; Για ποιο λόγο δεν πρέπει να  χάσετε στην παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» στο Πολυχώρο Vault;

Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε το εν λόγο άρθρο. Η Βαρβάρα Αδαμοπούλου, η Χριστίνα Γεωργιάδη και η Ελένη Κ. Τουλούπη είδαν την παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» και μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

«Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου»

Επιμέλεια κειμένου: Βαρβάρα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Γεωργιάδη και Ελένη Κ. Τουλούπη

Βαρβάρα Αδαμοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τρυφερό ταξίδι προς το άγνωστο, γεμάτο περιπέτειες, διαδραματίζεται στο Vault Theatre Plus. Οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, παραμένουν αιώνια χαραγμένες στο μυαλό των ανθρώπων. Άλλοτε τους καίνε τα σωθικά κι άλλοτε τους συγκινούν. Το καθηλωτικό έργο του Άκη Δήμου, «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αντωνιάδη, άγγιξε πηγαία το κοινό με έναν καθαρά πρωτότυπο τρόπο.

Ο Θοδωρής Αντωνιάδης προσέγγισε το έργο μέσα από ένα ονειρικό και άκρως ατμοσφαιρικό θεατρικό τοπίο. Οι δύο νέοι, η Σαμάνθα (Έυη Τσάφου) και ο Μαξ (Πάρις Σκαρτσολιάς), στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν εις βάθος όλες τις πτυχές του εαυτού τους, δηλαδή να ολοκληρωθούν, βρίσκουν εν τέλει εμπόδια και προβληματίζονται. Τα σκηνικά σε συνάρτηση με την μουσική, γέννησαν έντονα συναισθήματα και δημιούργησαν ένα παραμυθένιο κλίμα, στο οποίο ενυπήρχε μέσα του η οπτική της σκληρής πραγματικότητας. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικά δυνατές, γεμάτες πάθος και ειλικρίνεια. Καθώς, η κινησιολογία των ηθοποιών διαπνεόταν από μία έντονη σωματικότητα στον χώρο,  ενώ παράλληλα κυριαρχούσε το ερωτικό στοιχείο.

Αναμφίβολα λοιπόν, το έργο «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου», αποτελεί ένα φρέσκο έργο με διαχρονική χροιά, όπου αξίζει την προσοχή μας.

«Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου»

Χριστίνα Γεωργιάδη

Πόσο εύκολο είναι τελικά να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της ζωής μας; Είναι ένα από τα ερωτήματα που θα προβληματίσουν τους θεατές. Δυο άνθρωποι συναντιόνται στο «βυθό της ασφάλτου» και μας διηγούνται στιγμές από τη ζωή τους. Μια ζωή βγαλμένη σαν από κακό παραμύθι. Αλήθεια και ψέμα μπλέκονται σε ένα απρόσμενο ταξίδι, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Οι Πάρις Σκαρτσολιάς και η Εύη Τσάφου σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές μας μεταφέρουν όλα εκείνα τα σκοτεινά συναισθήματα που μπορεί κάποιος να νιώσει, όταν νιώσει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά που βιώνει. Συναισθήματα όπως εκείνο της απόγνωσης ή της απογοήτευσης της ζωής. Μέσα από τις εξαιρετικές και συνάμα δυνατές ερμηνείες των δυο ηθοποιών βιώνουμε και εμείς μαζί τους τα συναισθήματά τους. Η σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Αντωνιάδη συμβάλει σημαντικά στο ταξίδι αυτό.

Η παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» μέσα σε μια μικρή αίθουσα και με ένα σκηνικό που θυμίζει κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο ο Μαξ και η Σαμάνθα θα αναζητήσουν μια νέα αρχή και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ακολουθήσουμε στο ταξίδι τους αυτό.

«Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου»

Ελένη Κ. Τουλούπη

Η παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες της φετινής χρονιάς. Το έργο του Άκη Δήμου μιλά για δυο νέους που, ένα βράδυ, προσπαθούν να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά τους και μοιράζονται τις σκέψεις και τα όνειρά τους. Λαχταρούν να βρουν την τρυφερότητα και την αγάπη που τους έχει λείψει, σε έναν κόσμο σκληρό και αφιλόξενο.

Η φρέσκια και ευφάνταστη σκηνοθεσία του Θοδωρή Αντωνιάδη αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο. Σε συνδυασμό με το υπέροχο σκηνικό και τις πολύ καλές μουσικές επιλογές μάς μεταφέρει αμέσως στον κόσμο της Σαμάνθα και του Μαξ. Η παράσταση, ωστόσο, εκτός από το κείμενο και την σκηνοθεσία, ευτύχησε να έχει και δύο ταλαντούχους νεαρούς πρωταγωνιστές, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του θεατή τους ήρωες του έργου με απόλυτη πειστικότητα και πάθος. Ο Πάρις Σκαρτσολιάς και η Εύη Τσάφου σε καθηλώνουν με την ενέργειά τους και τις εναλλαγές των συναισθημάτων τους.

Συνολικά, είναι μια παράσταση που σε ικανοποιεί απόλυτα με το ταλέντο και τη ζωντάνια της, σε συγκινεί και σε παρασύρει.

*Η παράσταση «Η Σαμάνθα κι ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου» συνεχίζεται μέχρι 12 Απριλίου στον Πολυχώρο Vault.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;