Η πρόταση της εβδομάδας (7/11-13/11)

trito_stefani1
  Το 3ο Στεφάνι

Φέτος, η σκηνή του Κρατικού Σ. Καραντινός φιλοξενεί τη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή , το 3ο Στεφάνι.  Ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε από το 1960-1962 και παρακολουθεί τις ζωές ανθρώπων που βλέπουν τη ζωή τους να εξελίσσεται μαζί με τα γεγονότα της εποχής (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Δικτατορία, Κατοχή, Δεκεμβριανά). Άκρως ψυχογραφικό με όλα τα στοιχεία της εποχής κατάφερε, χάρη στους  Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχο που διασκεύασαν το έργο σε θεατρικό κείμενο, να διατηρήσει μέχρι και τις αλλαγές  της γλώσσας μετά τον πόλεμο.

Η Νίνα και η Εκάβη μας παρουσιάζουν τις ζωές και τα βάσανα τους και μέσα από τις περιγραφές τους ζωντανεύουν και άλλοι χαρακτήρες όπως ο Γιάννης, ο Δημήτρης, η Πολυξένη, η Ελένη, ο Φώτης, ο Ντίνος.  Με το 3ο Στεφάνι σημειώνεται και η πρώτη συνεργασία του Θανάση Παπαγεωργίου με το ΚΘΒΕ που προσπαθεί μέσα από τη σκηνοθεσία του να δείξει την επαφή με την σύγχρονη εποχή , το πρόβλημα της ταυτότητας , την αντιφατικότητα ενός  λαού και τις αντιλήψεις της εποχής.

pp0750j0009v40

Το ΚΘΒΕ τον τελευταίο καιρό μας εκπλήσσει ευχάριστα. Αξιοσημείωτες είναι η ερμηνείες των πρωταγωνιστών που παρουσίασαν ολοκληρωμένους χαρακτήρες, τον καθένα με το δικό του μοναδικό στοιχείο και πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Παρά την ποικιλία των ηρώων δεν μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τους ξεχωρίσουμε πάνω στην σκηνή ακόμη και όταν ο ίδιος ηθοποιός αναλαμβάνει  δύο ρόλους.  Σε αυτό βοηθάει φυσικά και η σκηνογραφία και ενδυματολογία των Γιώργου Πάτσα και Λέας Κούση τόσο πρακτικά όσο και στην απόδοση της εποχής. Έξυπνα σκηνικά συνδέουν  μεταξύ τους τους χώρους ενώ ταυτόχρονα διαχωρίζουν  τις γειτονιές, τα σπίτια,  τους λαϊκούς και τους αστούς , τη Νίνα από την Εκάβη, τη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα. Το εικονικό περιβάλλον μας εισάγει για τα καλά στην ατμόσφαιρα και τα τραγούδια της Μικράς Ασίας δίνουν έναν άλλον τόνο σε όλη την παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3ο Στεφάνι παίζεται από τις 7/10 στη Μονή Λαζαριστών , σκηνή Σ. Καραντινός.

Παίζουν: Κατερίνα Αλέξη, Μομώ Βλάχου, Θανάσης Δισλής, Έφη Δρόσου, Γιώργος Ευαγόρου, Ελένη Ζιάννα, Ελένη Θυμιοπούλου, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Γιάννης Καραμφίλης, Δημήτρης Κολοβός, Βασίλης Λέμπερος, Άννα Μαντά, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Χρίστος Νταρακτσής, Λίλιαν Παλάντζα, Χάρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θάλεια Σκαρλάτου, Τζένη Σκαρλάτου, Θοδωρής Σκούρτας, Μάρα Τσικάρα, Κοραλία Τσόγκα, Μαρία Χατζηϊωαννίδου, Άννη Χούρη, Γιάννης Καράμπαμπας, Χρήστος Διαμαντούδης και οι μικροί Αχιλλέας Νεραντζής & Δημήτρης Στόκας.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ:
Γενική είσοδος: 5 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κανονικό εισιτήριο (Θέσεις πλατείας): 10 €
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Θέσεις εξώστη, Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις άνω των 20 ατόμων)

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;