Οικονομικές/Με ελεύθερη είσοδο/Ελεύθερη συνεισφορά Θεατρικές Παραστάσεις (14/11-20/11) : “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ” ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

“Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ” ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ”

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ" ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

16 Νοεμβρίου 2016 | Πνευματικό Κέντρο Δ. Κορυδαλλού – Αιθ. “Πλειάδες” > Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού
Ο Κύκλος των μάταιων Πράξεων στον Κορυδαλλό Η παράσταση ιστορικής μνήμης για τη ζωή και τον θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζιόκα, έρχεται στον Κορυδαλλό, την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, παραμονή της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 8 μ.μ, στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) και ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού.

Πρόκειται για παράσταση της Ομάδας πείρα(γ)μα, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Μικρασιάτη πρόσφυγα και Ακροναυπλιώτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη, έναν από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944.

Advertisements
Ad 14

Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει η Αγγελική Κασόλα. Τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη ζωντανεύει επί σκηνής ο Γιάννης Καρούνης και την αρραβωνιαστικιά του Χαρά Λιουδάκη – Κυπραίου η Ειρήνη Μελά. Τους συνοδεύει τραγουδώντας από σκηνής η Νατάσσα Τζαβέλλα Παπαδοπούλου. Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Αλέξης Βάκης και τη σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια η χαράκτρια Ευτυχία Ροδοπούλου. Οι φωτισμοί είναι της ομάδας πείρα(γ)μα και οι φωτογραφίες της παράστασης της Χριστίνας Σαρλάμη.

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Που και πότε

Πνευματικό Κέντρο Δ. Κορυδαλλού – Αιθ. “Πλειάδες” > Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη και Καρυταίνης 4 Τηλέφωνο: 2104963914

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, ώρες: 20:00

Διαβάστε επίσης  Το θεατρικό κείμενο της εβδομάδας: ''Φάουστ'', του Γιόχαν φον Γκαίτε

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ηλιακή  έκλειψη μύθοι και δοξασίες

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι η ηλιακή έκλειψη ήταν
Αρχαίες Οινιάδες

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου Πηγή:skai.gr Οι Οινιάδες ήταν