Παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Μιχάλη Κατσαρού και του Μίλτου Σαχτούρη

Παράσταση λόγου και μουσικής

πάνω σε ποίηση Μιχάλη Κατσαρού και Μίλτου Σαχτούρη

 Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017  έναρξη: 20:30

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου μια παράσταση λόγου και μουσικής, πάνω σε ποίηση Μιχάλη Κατσαρού και Μίλτου Σαχτούρη.

Η παράσταση περιλαμβάνει 2 μέρη με πρωτότυπα μελοποιημένα ποιήματα καθώς και απαγγελία από το ποιητικό έργο του Μιχάλη Κατσαρού (1ο μέρος) και του Μίλτου Σαχτούρη (2ο μέρος). Τα τραγούδια παρουσιάζονται με πιάνο, κοντσερτίνα, φωνή και ταυτόχρονα εναλλάσσονται αντιστικτικά με τα ποιήματα του αναλογίου. Η κεντρική ιδέα της παράστασης είναι να συνδιαλλαγούν μουσική και λόγος, έχοντας κοινό τόπο την ποίηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική σύνθεση, πιάνο: Γιάννης Μαλλούχος

Τραγούδι, κοντσερτίνα: Γιούλη Περβολαράκη

Απαγγελία: Μαρία Μαλλούχου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Γιάννης Μαλλούχος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε τις πρώτες μουσικές σπουδές. Στη συνέχεια σπούδασε Σύνθεση και Μουσική Θεωρία στα Πανεπιστήμια Μουσικής και παραστατικών Τεχνών του Γκρατς και της Βιέννης και αργότερα εργάστηκε ως μουσικοθεωρητικός στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι διδακτορικός φοιτητής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και παραστατικών Τεχνών Βιέννης. Έχει γράψει διάφορα μουσικά έργα, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και μουσικολογικά  κείμενα.

Η Γιούλη Περβολαράκη γεννήθηκε το 1986 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έκανε μουσικές σπουδές στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στο ΕΑΠ. Τα τελευταία χρόνια φοιτά στο Μεταπτυχιακό τμήμα Μουσικοθεραπείας στο Κρεμς της Αυστρίας. Παράλληλα συνεχίζει τη μελέτη του παραδοσιακού και κλασικού τραγουδιού. Εργάζεται στη μουσική εκπαίδευση και κάνει πρακτική άσκηση στο πλαίσιο της παρηγορητικής φροντίδας

Η Μαρία Μαλλούχου (1997-1999) φοίτησε στο αγγλικό πανεπιστήμιο Roehampton Institute London, University of Surrey, όπου και πήρε το πτυχίο Bachelor στην αγγλική λογοτεχνία και το θέατρο. (English Literature & Drama).Ύστερα (1999-2000) φοίτησε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London όπου και πήρε το Master στις θεατρικές σπουδές. (Drama & Theatre Studies).

Αργότερα (2000-2003) αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις και ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: 2017 Διέλευσις Άμλετ vs Τέλμα σε σκηνοθεσία Χ. Κορνηλίου Αθήνα, 2016 Bizoux de kant hood Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, 2009-10 Θέατρο 104 Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρ. Ατάιντε σε σκηνοθεσία Κ. Χατζή, Αθήνα, 2008 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Εξομολογήσεις Γυναικών του Νίκου Μανούδη σε σκηνοθεσία του Γ. Καραχισαρίδη, 2008 Περιοδεία Ελλάδα και Αμερική Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Λ. Λοιζίδη. (βοηθός σκηνοθέτη, Πενθέας, Χορός), 2007 Κ.Θ.Β.Ε Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Π.Μιχαηλίδη Κ.Θ. Β. Ε στην Θες/νίκη, 2015 Θέατρο Badminton Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Σ. Ευαγγελάτου, 2013-14 Κ.Θ.Β.Ε Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μ. Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του Ν. Χαραλάμπους.

Ασχολείται επίσης με την διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού και με την συγγραφή (ενδεικτικά. Α Βραβείο Σεναρίου από την Ένωση σεναριογράφων Ελλάδος για το σενάριο μεγάλου μήκους ταινίας κ.α ).

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 8 €

Άνεργοι, Viva 7 €

 

Κρατήσεις θέσεων

Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο dieleusis@gmail.com, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.

 

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

τηλ: 210-8613739

dieleusis@gmail.com

www.dieleusis.gr

fb: Πολυχώρος «διέλευσις» κοινότητα

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου

Θεατροπαίδι, μουσικοπαίδι και αλλα τέτοια καλλιτεχνικά. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου. Σαββατογεννημένη. Αγαπώ τον καφέ, τον χειμώνα και τις καλές παρέες. Δωσε μου ταξίδι και πάρε μου την ψυχή.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;