Online παραστάσεις κάθε βδομάδα από το Ίδρυμα Ωνάση

Βάκχες Ίδρυμα Ωνάση online
Πηγή εικόνας: onassis.org

Έφθασε ο τέταρτος μήνας του χρόνου, ο Απρίλιος που συνοδεύεται με τον ερχομό της άνοιξης και της ακόμα μεγαλύτερης διάθεσης μας για εξόδους. Όλα αυτά βέβαια υπήρχαν στην προ COVID-19 εποχή, αφού φέτος αναγκαζόμαστε να παραμείνουμε σπίτι για το καλό όλων μας, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο.
Και εφόσον το σπίτι πάντα θα μας υπαγορεύει μια πιστότητα στην οικογένεια, στην αγκαλιά και στην ασφάλεια, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας με την συντροφιά της πρωτοποριακής σκέψης που έκανε το Ίδρυμα Ωνάση, να ανεβάζει στον λογαριασμό της στο Youtube από τις 3 Απριλίου 2020 και για κάθε εβδομάδα που έρχεται σημαντικές θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών και καταξιωμένους ηθοποιούς. Παράλληλα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος περιγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία της εκάστοτε παράστασης, το έντυπο πρόγραμμα, ιδιαίτερες φωτογραφίες και περισσότερα βιογραφικά στοιχεία για τους σκηνοθέτες.

Το πρόγραμμα παραστάσεων της πρώτης εβδομάδας, που είναι διαθέσιμη ήδη στο Youtube, περιέχει τις εξής παραστάσεις την «Κοκκινοσκουφίτσα, Το Πρώτο αίμα» (2014) της Λένας Κιτσοπούλου, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη (2018) από τον Άρη Μπινιάρη και το «Onassis Youth Festival» (2019).

Είναι μια σημαντική ευκαιρία για όλους μας να συνεχίσουμε να μένουμε κοντά στην εμπειρία που μας προσφέρει το θέατρο και να παρακολουθούμε παραστάσεις, που έχουν μείνει στην αιωνιότητα, όπως το αρχαίο θέατρο την απίστευτη ηθική, πολιτική, θρησκεία, κοινωνία, καινοτομία, αλήθεια, ψεύδος που κάνει θραύση μέχρι σήμερα. Παραστάσεις που έχουν μείνει στην ιστορία μέσα από μύθους, αστικούς θρύλους και ιστορίες ανά τις δεκαετίες.

Το πρόγραμμα για την δεύτερη εβδομάδα που ξεκινάει στις 10 Απριλίου 2020, φέρει στην οθόνη σας τις εξής παραστάσεις: «Αίματα» του Ευθύμη Φιλίππου (2014) από την Αργυρώ Χιώτη, Ρομπ/ Rob του Ευθύμη Φιλίππου (2018) από τον Δημήτρη Καραντζά και «Antigone in Ferguson» από το Antigone Now Festival, Onassis USA (2016).

Αξίζει να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι αυτή η πρωτοβουλία – δυνατότητα δεν αναπληρώνει με τίποτα την δια ζώσης εμπειρία και αισθητική που βιώνουν τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι θεατές και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους, είναι όμως μια γλυκιά διαδικτυακή «απόδραση» που φαίνεται να έχει αγκαλιάσει αρκετά ο κόσμος, οπότε μείνετε συντονισμένοι κοντά μας και για ακόμα περισσότερες ενημερώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας:

https://www.onassis.org/el/news/onassis-youtube-program-1

Και σχετικά με το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας:

https://www.onassis.org/el/news/onassis-youtube-program-2

Ακολουθούν οι παραστάσεις της πρώτης εβδομάδας μέσα από το κανάλι στο Youtube:

Βάκχες:

Κοκκινοσκουφίτσα, Το Πρώτο αίμα:

Onassis Youth Festival:

Καλή θέαση σε όλους..!

Σας αφήνω με το αισιόδοξο μήνυμα του Ιδρύματος Ωνάση για τις στιγμές της καραντίνας!

“Μένουμε κοντά και όχι απομονωμένοι !”


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη-Ελευθερία Σωπασή

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;