Όλα όσα έγιναν στην συνέντευξη τύπου στο Θέατρο Χυτήριο

Χυτήριο

Το πρωί της Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο για τις παραστάσεις «Το Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν και «Το Υπέροχο μου Διαζύγιο» της Τζεραλντίν Αρόν. Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Από Μηχανής Θεάτρου, Δημήτρη Μυλωνά, ο οποίος υπογράφει την σκηνοθεσία και στις δυο παραστάσεις. Ο Δημήτρης Μυλωνάς, αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους  αναφέρθηκε στην πολύχρονη και σημαντική καλλιτεχνική σχέση που τον συνδέει με τον Σωτήρη Χατζάκη με τον οποίο θα μοιραστούν τη σκηνή το φετινό καλοκαίρι στην παράσταση «Το Δάνειο», αλλά και για την συνεργασία του με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στην παράσταση «Το Υπέροχό μου Διαζύγιο» με την οποία συνεργάζονται για πρώτη φορά. Από την αρχή της παρουσίασης όλοι οι συντελεστές μας επιβεβαίωσαν πως ο κήπος είναι ένας ανοιχτός χώρος στον οποίο τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανονισμοί για τη απόλυτη ασφάλεια του κοινού.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε ένα δημιουργικό και γόνιμο διάλογο. Ο Δημήτρης Μυλωνάς και ο Σωτήρης Χατζάκης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του θεάτρου και των ανθρώπων του πολιτισμού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, αλλά και πως αναμφισβήτητα το θέατρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό και όχι διαδικτυακό. Με αφορμή την αφαίρεση των καλλιτεχνικών από τα σχολεία ομόφωνα παρευρισκόμενοι και συντελεστές συμφώνησαν για την μακροχρόνια και βαθιά κρίση αξιών και παιδείας της χώρας μας. Ο Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος υποδύεται έναν διευθυντή τράπεζας, τόνισε το πόσο επίκαιρη είναι η παράσταση «Το Δάνειο» του βραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, η οποία θα ανέβει στο θέατρο Χυτήριο. «Πρόκειται για μια κωμωδία, που αγγίζει τα όρια του μπρουλέσκ, αλλά που όμως στο υπέδαφος της κρύβονται τραγικά ορυκτά. Σε μια κοινωνία μνημονίων που πεθαίνει από το ανελέητο τεχνοκρατικό και τραπεζικό σύστημα, επείγει η επιστροφή στην ελευθερία της κανονικότητας» υπογράμμισε ο Σωτήρης Χατζάκης.χυτήριο

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαρία Χατζηεμμανουήλ, η οποία μίλησε για τη συμβολή της στη μετάφραση της παράστασης «Το Δανείου», αλλά για τη συμμετοχή στην μεταφραστική ομάδα Els de Paros. Η ίδια τόνισε την σημασία του θεάτρου στην Ισπανία, όπου «δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης νέων συγγραφέων, υπάρχουν πολλά εργαστήρια γραφής αλλά και πώς  σε κάθε χωριό υπάρχει και ένα θέατρο».

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο θέατρο Χυτήριο, πέρα από την παράσταση «Το Δάνειο», παρουσιάστηκε και η ανανεωμένη παράσταση «Το Υπέροχο μου Διαζύγιο». Η παράσταση «Το Υπέροχο μου Διαζύγιο» συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία σε νέο χώρο και με νέα πρωταγωνίστρια. Αυτή τη φορά το ρόλο της Άντζελας υποδύεται η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Η ίδια αναφέρθηκε στην χαρά που νιώθει για την συνεργασία της με το Δημήτρη Μυλωνά, αλλά και για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η γυναίκα που θα υποδυθεί. Γεγονός που της προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση. «Το Υπέροχο μου Διαζύγιο» είναι ένας απολαυστικός μονόλογος, που ταλαντεύεται από το γέλιο στο δάκρυ. Ένας μονόλογος μιας γυναίκας, που προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χυτήριο

Η παράσταση «Το Δάνειο» με τους Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Χυτήριο τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Στο ίδιο θέατρο δυο μέρες μετά,Τετάρτη 15 Ιουλίου, κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Το Υπέροχο μου Διαζύγιο» με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, που παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00. Ενώ και οι δυο παραστάσεις θα παρουσιαστούν σε Φεστιβάλ της Αττικής και της Περιφέρειας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Μαυρογιάννη

Εἰμαι απόφοιτος του ΕΑΠ στον Τομέα του Ευρωπαικού Πολιτισμού Μου αρέσει το θέατρο, η μουσική και η ποίηση

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;